Добар ден, дали ако во текот на летото сум осигуран на пола работно време, би имало пречки за сместување во студентски дом, право на оброк и стипендија?
И ја сакам во мирување да го ставам не знам како иде тоа колку време смеам? И дали ќе ми се избрише оваа сесија со тоа што ќе бидам во мирување и кога ќе можам да се вратам?
Во студентски прашања ќе прашаш и ќе ти објаснат се во целост и која документација. На Економски е 6месеци мислам, фактички пример после завршување на летниот семестар, во мирување го ставаш зимскиот, а претходно не ти се брише ништо од минати семестри. Сепак, најдобро на консултации во студентски прашања или кај задолжен кординатор за таа студиска програма и ќе ти објаснат се до детал, и кои документи и дали и колку се плаќа.
Ја сум на медицински Скопје не сум прашувал искрено некако ко дебили се треба листа на прашања да направам и да прашувам, тоа студентски информатор за украс ни е ништо не пишува во врска со тоа. Бтв фала ти
Здраво,дали некој можеби знае кога се положува презапишан предмет,дали оцената во индекс се внесува во делот кога е првпат слушан предметот или во делот на последното презапишување?
Здраво, ми требаат неколку информации. Што кога ни се изгубени свидетелствата од средно и дипломата, кои се чекорите што треба да се преземат? И уште едно прашање, јас имам диплома, а не матура, дали е таа важечка за поените за уписи? Генерација осумдесет и деветта. Ве молам без неучтиви коментари за годините.
Ќе одиш во школото каде што си завршила, ќе поднесеш барање за издавање на нови свидетелства и диплома, сектетарот во школото е должен да ти издаде нови документи, свидетелства и диплома, ама не знам дали се плаќа, најверојатно да, и се чека.. Можеби и ќе треба да полагаш државна матура за да можеш да се запишеш на факултет, прашај во студентска служба или во МОН јави се, распрашај се, требало порано, заврши бидејќи пријавувањето за државна матура за двата рока беше во Декември, сега ќе треба цела година да чекаш.. Едит: Сега видов во конкурсот дека не треба да полагаш државна матура, можеш да се запишеш и со диплома само, ако си завршила во времето кога не се полагало државна матура, пред 2007, така пишува во конкурсот.
Работат ли студентски прашања на Факултетот за физичка култура? Одамна немам допир со студенски служби, а сега помагам нешто и ми треба
Дечки, кога идам да го променам пасвордот на е услуги ми дава да внесам емаил, го внесувам ама не добивам никаква нотификација на маил, апсолутно ништо. Не можам да аплицирам за оброк без да сменам лозинка, помош?
Провери во spam фолдерот, обично таму стига линкот и врската за промена на лозинка или пак евентуално во promotions ама поретко, кај мене беше во spam.
Сменето ми е името на улицата и сега сакам и во лична карта да си сменам. Дали кога ќе ја сменам сега адресата треба нешто и на факс да кажам, сменам?