Во пријавата од државен завод за статистика кога се потполнува при упис на семестар ќе ја внесиш новата адреса, после тие ги ажурираат податоците и на факултет а истите ги заверуваат и во системот на МВР.
Здраво девојки, Сакам да Ве прашам колку ЕКТС кредити се потребни да имате за да не Ве префрлат од државна квота во кофинансирање? Фала Ви многу ❤️
Zdravo vo elektronskata prijava za studentski dom vo poleto za prosecen uspeh sto treba da se pisuva?
Битни ти се оние кредити кои ти се услов за следната година, за да можеш да одиш во втора ( мислам има процент колку треба да ти де положени предмети за една година), и просекот ти е битен исто.
Дали може со моја сметка на е-услуги да аплицирам за некој друг на некој конкурс или подобро да отворам сметка за него бидејќи на старата сметка и ја има заборавено податоците
Zdravo sakam da prasham dali nekoj ja znae postapkata za podiganje na dokumenti od UKIM-Medicinski fakultet. Poradi toa shto sakam da se prefrlam na UGD sakam da znam za kolku vreme bi uspeala da gi zemam dokumentite(ispisnicata)i dali prethodno e potrebno da podnesam baranje za istata. Vi blagodaram
Здраво, прва година сум запишана на филозофски, кога треба да пријавувам испити и запишам зимски семестар како е процедурата?
Па чим се запиша значи запишан ти е семестарот, а испити се пријавуват ко ќе дојди испитна во јануари
50% од кредитите од претходна година треба да имаш, и да не презапишиш предмет по втор пат, значи еднаш слушан, ако го презапишиш не паѓаш во приватна, но ако втор пат го презапишиш паѓаш во приватна квота
Откако веќе си запишал семестар дали може во служба да ти додадат/избришат предмет од iknow после неколку дена?
Нели треба да имаш над минимална плата па тогаш да се укине, бар до лани така беше. 18. 000 денари ваљда се, или евра, долари?
Денари, него само ми е грижа да не ми прекине оброкот пошо париве се секако за работа технички, ама не е над минимална плата..
Ама не си у редовен работен однос така? Тогаш ќе ти прекинат и ако по било кој основ на сметка имаш над минимална, не само за работа туку за било што, ако ти префрли некој или слично.
Па не сум вработена ама морам до банка да однесам фактура, се смета дека сум у работен однос? Ова е прилив само сеа, не ми иде редовна плата.