Некој да ме потсети како беше постапката за продолжување слободна? Само со индекс одам во ЈСП и гледаат они дека имам запишано семестар и тоа е тоа? Не требаше потврда за редовен студент така?
Бев денес и ми вика таа празен ти е семестарот немаш предмети (само дипломска ми е останато) не можам да ти ја продолжам слободната. Ја као ?????? Слушнав дека и лани ваков проблем правеле од ЈСП па од УСС реагирале и средиле. За годинава не знам.
Би ве замолил ако има некој што дипломирал во скоро време, а ја знае целата постапка пред одбрана на дипломскиот труд нека ми пише лп.
Здраво. Ве молам кажете ми ја процедурата за проверка на плагијат, како можам да проверам и кој % е дозволен?
УСС УКИМ бара наставата да биде откажана оваа недела. Ако некој има инфо блиску до УСС нека пиши за одлуката.
Значи оти одамна нема активност на студентот и мора да се уплати 100е за да биде активен статусот и да се продолжи со студирање.
Прашање до тие што седите во студентски дом. Има ли ограничување во домовите до кога вечер мора да се вратите?
Ако сум студент дали смеам да бидам пријавена на работа, со редовен работен однос? И што ќе ми смени во студирањето ако ме пријават? Прашав во студентски прашања, ми дадоа меил на кој да се обратам за такви прашања, ама еве скоро недела дена нема никаков одговор.
Не може, не може да бидеш редовен студент и да работиш.. единствено на втор циклус на студии може ама тие не се редовни студии..
Еве го и цел текст тука : https://www.fakulteti.mk/mobile/new...a-studiram---dali-gi-gubam-studentskite-prava