Здраво, која е процедурата ако немам положено еден предмет од прва година односно немам фатено услов за запишување на трета година? Дали треба да паузирам година или да ја повторам втора година? Од студенски немам добиено одговор а од колегите добивам различни одговори.
Не знам на кој факултет си и како ти се условите за запишување на нов семестар. Но, не би требало да паузираш цела година поради еден предмет, само ќе го презапишеш… мое мислење.
Педагогија на Фзф како вонреден студент може да се полагаат колоквиуми или мора испити? и не знам кои изборни можам да ги одберам за 1 семестар на iknow од насока, цел факултет и уким? и дали предметот што ќе го одберам мора да пишува 1 семестар?
zdravo ke moze li da mi pise nekoj ve molam itno mi e za ekonomski fakultet za miruvanje ili ispisuvanje od fax mi e vo vrska so datite za studentski prasanja i uplatnici ne mozam da najdam nikade informacii a ne se javuvaat na broevite fala vi
Zavisi za koj predmeti, mnogu zavisi od profesorot vo glavno od prof od prva godina mozes kaj site. Nekoj sakaat da odis na vezbi za da imas pravo da polagas na kolokvium, najubavo da si gi prasas profesorite pred kolokviumska. Sto se odnesuva do vtoroto prasanje izberi od lista na filozofski ili kaj prof sofija ne znam kako se vikase predmetot ili kaj mileva sociologija. Ako te interesira nesto drugo pisi lp.
Како да го надградам профилот на веб страната на услуги? Ми треба за ВОИ образецот. Во УЈП на шалтер треба да побарам да ми ги средат информациите?
За надградба на профилот на услуги можете сами да го надградите со ујп податоци доколку имате ујп профил и другиот начин е на еден на шалтерите на Мдт за 5 мин ќе ви го надрградат со л.карта @паралелограмче
Здраво сакам да прашам дали има некој искуство со трансфер на кредити, јас сум студент нема уште дипломирано и живеам странство сакам да направам трансфер на кредити ама не сакам да се испишам од факултетот. Дали може така?
Заверка на летен и упис на зимски семестар 2025/2026. Дали ова важи и за студентите од 1 година или не.
При упис на втор циклус на УКИМ, документите за пријавување се носат во служба или електронски преку i-know?
Здравоо! Продавам книги за прв семестар: • Основи на економија - оригинал книга • Математика за економисти - оригинал збирка • Основи на сметководство - оригинал книга Книги за втор семестар: • Статистика - скрипта • Е-бизнис - книга (копија) и скрипта • Вовед во економија на животна средина - оригинал книга и скрипта • Трговско право - книга (копија) и скрипта
prodavam: Osnovi na smetkovodstvo kopija kniga zbirka zadaci kopija Osnovi na ekonomija kniga kopija + skripta +materijal prasanja od libro Monetarna ekonomija kniga kopija +materijal i prasanja od libro Finansisko smetkovodstvo kniga kopija Nebankarski finansiski institucii kopija +prasanja Makroekonomija kopija kniga vo 3 dela +prasanja Fpi ( pazari i institucii) kniga kopija +prasanja Statistika za bisniz i ekonomija kniga kopija +prasanja zbirka zadaci kopija (nekoristena) Javni finansii kniga kopija investiciski fondovi kopija kniga +materijal angliski jazik 1 (biznis angliski) kniga kopija+materijal sociologija za ekonomisti original kniga