Јас со теелефон снимам видео хахах ке го наполнам телефонот со видеа од по еден саат и дури не го научам тоа не ги бришам видеата
Забрането е снимање на предавања и вежби, само со дозвола од професор или асистент. Без дозвола снимање ја известуваат декантската управа.
Ако е така, @Maca1212 збори со колегите дали би сакале предавањата да се снимаат. Ако добар дел се согласат, зборете со професорот ако ви одобри тогаш супер.
Некој кој има извадено уверение за предвидени и положени испити на филолошки дали може да ми каже колку време се чека за да се извади?
Дали може кога било да се продолжи слободната ЈСП или мора сега? Зошто моментално не ми треба ама може нареден семестар ќе ми затреба па дали можам тогаш.
Сакам да прашам нешто. Дека не сум баш многу запознаена со ова, дали ќе можам да прекинам со школување на факултетот што го имам сега, односно да го продолжам за две години да го учам во друга земја, две години да учам на тој факултет сега што ми е и другите две да ги продолжам на ист смер во друга земја?
Дали презапишаните предмети треба да се внесат поново во индекс бидеќи веќе еднаш се внесени т.е првиот пат?
Devojki treba da se slikam za tablo ama gi nemam polozeno site predmeti vo izvestuvanjeto nesto imaa pisano site da se prijavat od ovaa generacija i od postarite generacii prasanjeto mi e dali moze da se slikam iako gi nemam site predmeti polozeno? Od studentski prasanja da se zivi i zdravi ne mi otvaraat vrata
Ако си апсолвент треба да се сликаш без разлика уште колку предмети имаш за полагање и дали ќе пролонгираш.
Да ве прашам,која е процедурата од редовен студент да се префрлиш на вонреден?Дали како вонреден имаш право летен период на работа во Германија? Дали полагаш колоквиуми, правиш семинарски или само полагаш во сесија?