1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски прашања

Дискусија во 'Образование' започната од RainBow, 9 јануари 2011.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Дечки ми фалеа 2 потписи, ги имам слушано предметите меѓутоа неможев да отидам да земам потпис а професорот не ми ставил и на Iknow. Кога запишував семестар ја кажав причината и ми го зеде индексот кординаторот. Може ли да ми напраат проблем т.е да не ми заверат семестар поради ова во студентски главните?

2. stjepan

stjepan Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    223
    Може да ти побараат да платиш казна.Казна за потпис што ти фали.Сигурно тие нема да го однесат индексот кај професорот.Но,се зависи од факултетот,кои им се правилата за потпис.

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.161
    На кој факултет си? На УКИМ можеш да завериш без 2 потписи. Зависно од бројот на предмети во семестар е тоа.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  4. poi

poi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Како е за студирање два факултети истовремено? Едниот го пишам редовен, едниот вонреден тоа знам. Кои ќе ми се обврските како вонреден студент? Само испити или и вежби? И кога се аплицира? Дали може во еден круг на двата да аплицирам или мора прво да сум студент на едниот?

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Дипломата од средно ни ја враќаат тек кога ќе дипломираме заедно со дипломата од факс или само за упис на факс им требаше да ја имаат, па сега може да си ја земеме? Сега ми текна дека оригиналот диплома од матура таму ми е на факс, па се замислив. :tmi::rofl:

6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Може и сега да си ја земеш т.е сите документи ти ги даваат и сведителствата. Во студентски прашања пополнуваш молба за враќање на документи од средно и им ја даваш и ќе ти ги дадат документите. Јас си ги подигнав сега во овај семестар итоа случајно со кординаторката правевме муабет за документи и се зачудив дека може а иначе може и таму да ти стојат, кога ќе дипломираш ќе ти ги вратат. :):D

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.349
    Нас ни ги вратија месец ипол од кога се запишавме на факултет, на УКИМ ова, не викнаа во служба по меил и ни вратија се, диплома, извод, државјанство, ама ова ваљда варира од факултет до факултет, најубаво да си прашаш во студентска служба кај тебе на факултет..

На Dream-Girl и Pixi5 им се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Дали е срамота, навредливо/ нефер, спрема менторот за дипломска ако побарам помош од друг професор? Првично сакав една професорка да ми е ментор за дипломската, ама ќе заминува во пензија и морав да барам др ментор. Е сега, таа што ја избрав е доста млада, нова, неискусна професорка, прва година е ментор. После консултација со неа сфатив дека не може баш да ми помогне да ја дефинирам темата. Сакав да побарам помош од другата професорка (која ќе иде во пензија), ама не знам дали е во ред, можеби се смета за навреда кон менторката.
    Едит: самата професорка ми рече дека ако имам проблем слободно можам да ѝ се обратам, и за материјали и за што и да е.

9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Па побарај, не мора да ѝ кажеш на менторката. Зависи шо карактер е, ако ги сече облаците со носот, ќе се увреди гарант ако е нормална и приземјена веќе е свесна дека не ти е доволно од помош и ќе го прифати тоа нормално.

На Indiegurl и nevermet18 им се допаѓа ова.
  10. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    32.558
    Имав слична ситуација. Менторот не ми направи проблем, сам беше свесен дека нема толку искуство во таа област. Верувам дека и во твојот случај ќе биде така, нема ништо навредливо во тоа.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не мораш да се правдаш никому за помошта околу дипломската, за тоа се професорите таму да помогнат.

На NoirSerpentine и nevermet18 им се допаѓа ова.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Колку ќе бидам крива ако одам на испит и ги препишам сите прашања на лист? Не сакам да препишувам него сакам да видам убаво што се паѓа затоа што станува збор за комплексен предмет,

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Ако те фати нема да имаш право да полагаш во ни една сесија овај семестар.

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Леле.. значи ништо од оваа работа

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    ако не те фатат, ич нема да си крива
    ако можеш сликај, да не се мачиш со писанија.
    кај нас ако те фатат три сесии не можеш да полагаш ^_^ :nod:
    така бар викаа, не сум ги прашала фатените шо мерка им стаиле

На Kimberly11 и quattro им се допаѓа ова.
  16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Даа уствари 3 сесии не може да полага и кај нас е така, знаев дека е вака ама пошо помина јануарска си реков останува само јунска и септемвриска а фактички и следна јануарска нема да има право.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Пробај да ги запамтиш прашањата подобро и ќе знаеш што да учиш, отколку вака. Лично јас не би ризикувала да сликам тестови или да пишувам таму, боље да паднеш сега него 3 сесии ич да не можеш да полагаш.

На NoirSerpentine, warrior и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.349
    Имаш саат ипол два на испит, можеш да ги научиш на памет, ми се има случено и мене, си ги учев прашањата на ден испит и после испит седнав одма и ги напишав во тетратка, наредна сесија отидов и 9ка извадив затоа што го знаев концептот, а он не ставаше испитни задачи на портал поради тоа, затоа што концептот е истиот, само бројки менува..

На warrior, Glowy, злоба и 2 други им се допаѓа ова.
  19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Ај и овде да се обидам, дали има доделувања на дипломи или како оди тој процес за подигнување диплома на УГД?
    Порано имаше свечено доделување на дипломи ама сега не сум во тек и не знам, плус и памдемија фати, а на интернет гледам одамна немало објави за ова...

20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    11.972
    Можиш да си ја земиш кога сакаш само ќе напишиш молба

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.