Имам испити кој ми траат и по 4 часа, професорката сама ни напоменува пред испит да си земеме нешто со нас бонбонче, вода, сок, за да можеме да издржиме цел испит.. Материјалот е обемен, а професорката не може да крати, сепак се тоа предмети од типот на Микропроцесорски системи, Микропроцесорска електроника и слично..
Ако се писмени испитите или колоквиум даваат време еден саат максиум саат ипол. Ако се усно тогаш не се знае, зависи од професорот колку ќе те задржи.
Го заверив тогаш зимскиот и го запишав летниот, немаше никаков проблем ми ставија печат во индекс но сега ми стои минус во iknow. Бев во студентски прашања ми рекоа дека не е одобрен.
Тие го немаат средено, требало да кликнат дека е запишан, кај нив е пропустот, друг пат проверувај одма кога ќе запишуваш дали е одобрено за да реагираш на време. Оди пак и покажи им го индексот за да ти го средат во iknow
Искрено не знам дали е прашањево за во темава ама сакам да прашам дали мора ЛИЧНО да се запишеш на факултет , во студентски и да за конкурираш за стипендија , или можи некој друг да ги среди тие работи за тебе доколку си во странство ? И кога од прилика дали знае некоја се уписите за на факултет,во студентски и за конкурсите за стипендии? Благодарам
Документи може да однеси друг ама претходно да ги имаш ти своерачно потполнато. За студентски може да се аплицира онлајн, средуваш документи и ги прикачуваш на страната. Упис на УКИМ околу 31 август, за студентски се мислам крајот на јули за од втора година нагоре и средината на септември за прва година.
Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ е во потрага по четвртата генерација на „Докуникулци“ на возраст од 14 до 18 години, кои сакаат да бидат дел од годинешната работилница за креативен документарен филм. Како да се пријавиш? Сними се себе си, со телефон, веб-камера или на било кој друг начин и преку видеото, кое не треба да е подолго од 5 минути, одговори на следниве прашања: Освен преку соништата, на кој друг начин бегаш од секојдневието? Кога би можел да бидеш кое било животно или растение, што би избрал/а да бидеш и зошто? Кое е твоето најрано сеќавање? Кога би сретнал/а магаре што знае да зборува, што прво би ти кажало и зошто? Кој документарен филм ти оставил најголем впечаток и зошто? Која е приказната што сакаш да ја раскажеш и зошто е различна од останатите? Што би издвоил/а за себе како важно, специфично, откачено? Видеото испрати ни го на dokunikulci@makedox.mk преку WeTransfer. Уште подобро, доколку си во можност, прикачи го на VIMEO или YouTube, заштитено со лозинка, а нам испрати ни ги линкот и лозинката. Повикот е отворен до 1 јули 2022, a резултатите ќе бидат објавени до 7 јули 2022 година. https://libertas.mk/otvoren-povik-za-nova-generaci-a-dokunikulci-na-makedoks/
Дали има некој што ги ставил студиите на мирување и зимал стипендија? Дали после ќе ми одобрат пак стипендија или зависно од бројката на апликанти?
Дали доколку се вработам и ме осигураат ке мора да се префрлам вонредно или ке можам да си продолжам редовно? *Не ми е заради времето, тоа знам дека можам да си го организирам со факсот и работата
Некој што го бива у дотерување семинарски, да ми пише ако може.Сакам да го дотерам, а дупка сум за ццкање.Гледам темплејт од колега ама нешто не иде