Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Eпа нишро, ќе си извадиш уште една потврда на која ќе стои само платата за септември. ;)

2. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Материјални можности на студентите и нивните семејства – се земаат месечните примања по член на семејството на студентот во однос на просечно исплатената месечна нето плата по вработен во Република Македонија за последните три месеци утврдена од Државниот завод за статистика. По основ на овој критериум може да се добие најмногу 40 бодови.
    Еве ова ме бунеше. Фала!!! ;)

3. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Девојки, за која стипендија се пријавивте? Познавате ли многу луѓе со просек 10.00? Немам идеја колку би можело да има такви, ама со оглед на тоа дека има над 50 факултети во државава доволно е по тројца од секој да има за да се пополни квотата...

4. majaaaaa

majaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Некако не можам да најдам на сајтов, би те замолила ако можеш да ми посочиш каде да побарам линк или сл. :) Ако воопшто уште има.

5. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    http://mon.gov.mk/index.php?option=com_ ... Itemid=133
    Voobicaeno ovde se istaknuvaat razlicni vidovi na konkursi koi i ne se samo za vo Makedonija, tuku i nadvor od nea.
    Sepak momentalno nema aktivni jas mislev za ovie http://mon.gov.mk/index.php?option=com_ ... Itemid=133, no kako sto gledam do 30ti bilo apliciranjeto. Se izvinuvam ako ne uspeav da pomognam :$ . Vo sekoj slucaj mozes da sledis na prviot link ako izleze nekoj konkurs. :)

[mod-kirilica:14o3tev6][/mod-kirilica:14o3tev6]

6. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Девојки кој знае нека ми каже,неколку пати се обидувам да се пријавам на електронската пријава за стипендии и на крај никогаш не ми го дава идентификациониот број кој ке ни треба нели,туку по внесување на кодот на крајот,пишува НЕДОЗВОЛЕН ПРИСТАП,АПЛИКАЦИЈАТА НЕ Е ДОСТАПНА...така нешто.Значи ве молам за помош од оние кои веке се пријавиле. :*

7. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Луѓе, и сега јас што да правам што немам принтер дома, а мора да се испечати страницата си идентификацискиот број и дека успешно сум ја пополнила пријавата??? И сега можам ли да го ставам тоа во Word document и таму да го однесам???? Вие како направивте??

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^ Па можеш да си ги испечатиш во некоја книжара.

9. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    женски, јас да прашам ако случајно знаете.... што е со оние кои имаат завршено 4 години студии и не се водат според новиот систем????

10. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    а ти како направи??

11. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Ако сакаш да го испринташ во боја како што е на страната нели, Print Screen Sys Rq(ке го најдеш на тастатурата) па во Paint ке му направиш Paste и ке си го зачувас како ЈПГ слика,па вметни го во Word документ и тркни да го испринташ каде што печатат во боја.
    Инаку јас успеав да се најаам успешно, се надминав себе си хахахахах :D

12. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Фалаааа ти многууу.... :*

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Зошто ми пишува 404 not found на страницата за аплицирање? Јас сега сакав да аплицирам и ова ми го покажува?! :@ Му се отвара на некој?

14. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    и кај мене не се отвара, сега пробав, почекај сигурно нешто е од таму, ќе ја пуштат :)

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ja пополнав пријавата и сега ова треба да го отпечатам што ми пишува вака?
    Таа страница нели? :?:

Вашата апликација е успешно испратена!

**** *****, Вашиот единствен идентификациски код е *****.
    Вие закажавте документите да ги доставите во терминот ************ часот. Бидете присутни во тој термин бидејќи нема да има дополнителни закажувања и одложувања на истиот.

16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Да тоа треба. Само не знам дали треба да го копираме само текстот во Ворд документ или cо Print Screen SysRq па во Paint па потоа да се внесе како слика во Word...kaко што пишала една девојка погоре... Јас го зачував кодот на двата начина, само не знам во која верзија да го испечатам.. Вие како ќе направите?

17. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    И јас ја направив така со Print Screen SysRq,мислам дека така е најдобро 8)
    а девојки дај кажете што ќе се прави со уверението дадено како образец.На факултетите даваат друго уверение ,сега??????

18. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Kako mislis na fakultetite drugo uverenie? Od fax so go vadime toa e so koi predmeti i sto ocenki, ova na net e drugo,so potpis od prodekanot sto treba! Na toa mislis?

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Jaс сум на УГД во Штип,баш денес го носев образецот заедно со уверението од факултетот кај продеканката да се потпише,ми остана само уште секретарката да го завери со печат ама за тоа ќе одам наредната недела бидејќи не заеја дали да удрат печат или не.Имало реакција од ректорот демек не требало универзитетот да го потпишува тој документ затоа што го дава Министерството, а не универзитетот. Е сега мене не ми е јасно во евидентниот лист пишува заверен образец УППИ,каде да се завери?На факултет или кај нотар или во Министерството на денот кога ќе ги носиме документите...?

20. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    јас откако завршив со пополнувањето на апликацијата, направив print preview, и истото ми се појави ко слика го копирав и пастирав во ворд документ и така ќе го носам па ќе видеме :) . Инаку за образецот уппи, уште не ми е пополнет, незнам како ќе оди тоа со заверката ???