Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. converse.brown

converse.brown Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    103
    Кога се аплицира?

2. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    уште не е излезен конкурсот!

3. naatashaa

naatashaa Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    Од колку часот може да се носат документите за продолжување на стипендија и дали има гужви, дали треба да се чека многу?

4. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Работно време е од 8:30 до 16:30, со тоа што пауза им е од 12:30 до 13:00. А, за гужва не може некој конкретно да ти каже, зависи од денот и времето кога ќе отидеш.

5. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    феминкии :) до кога треба да се продолжи стипендијата и дали може со 90% положени предмети, имам неположен колоквиум дали знаете? фала многу :*

р.ѕ. јас ја имам онаа за информатичари

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    На кој факултет си? Има едно нешто, се вика договор. Во него ти пишува колку предмети треба да имаш положено и до кога е краен рок за продолжување на стипендијата.
    За онаа за информатичари, краен рок е до 30 октомври, и за секоја треба да имаш над 90% положени испити.

7. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    да прочитав во договорот баш сега дека пиши до 30 октомви, само ме бунеше шо лани кога ги носев документите то беше кон крајот на ноември имаше студенти шо носеа документи за продолжување на стипендијата зато прашвам, фала

8. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Вака, годинава влегов во први 10 на факултетот и не платив школарина, дали има сеуште такво правило ако одржиш одреден просек, висок, ке ти се продолжи таа стипендија и нема да платиш за наредната година???или погрешно сум разбрала?

9. LadyNT

LadyNT Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака лани зедов стпендија тип Б но си го покачив просекот и сега сакам да аплицирам за А. Треба да чекам да излезе новиот конкурс или..? Сигурно нема логика да ја продолжам тип Б

10. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    И кај мене е ист случајот, па сепак си ја продолжив Б стипендијата.Зошто да ризикуваш со А, па не дај Боже, да се случи да останеш и без таа и без таа?Јас би ти препорачала да ја продолжиш Б.

11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.527
    Да прашам некој со претходно искуство... Дали парите за продолжена стипендија стигнуваат порано отколку на оние кои прв пат земаат, или стигаат во исто време/месец?

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не сум сигурна, ама мислам дека лани прво ги исплатија продолжените, а потоа новите. Не е некоја голема временска разлика во прашање, ама прво мислам се исплаќаа продолжените. И логично е поради тоа што ете ние што продолжуваме веќе поднесуваме документи ,а и нема многу работа и анализи, едноставно да се види дали се исполнети условите.
    За новите конкурсот додека да излезе, па рокот да помине да се достават документи, па се тоа да се провери, УЈП приходи, членови на семејство вработени невработени ова она, ќе помине доста време.

Инаку, мислам дека лани доста брзо ги исплатија и едните и другите затоа што имаше избори, па да се покажат и да исперат мозоци каде што можат. Оваа година сум сигурна дека доста повеќе ќе си почекаме.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Порано ги исплаќаат на тие што ја продолжиле стипендијата.
    Лани првата рата ја исплатија неколку дена пред нова година за продолжените, а за новите не сум сигурна кога, но знам дека беше покасно.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Пред нова година ништо немаа пуштено. Ги пуштија во март некаде, околу 2 недели пред изборите, па пуштија уште 2 рати пред вториот круг избори.
    Ама сега на пролет некаде треба да има мислам дека претседателски избори, така да можно е и оваа година пред мај месец да си земеме некој денар. :)

15. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Може ли да се продолжи стипендијата Тип В со 2 неположени испити од предвидени 30 испити ама тие 2 ми се од 3 та година ? И до кога треба да ги однесам документите?

16. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Здраво, мене ме интересира дали УППИ образецот треба да ми го потполнат во студенски прашања и дали треба да пишувам молба или да уплакам некој пари или слично, конкретно за УГД прашувам

17. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Не бе ти си го ископираш и си го пополнеш и не треба нишо да уплакаш.

18. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    На која адреса се праќаат документите за стипендијата.Ја лани ги праќав ама сеа ја заборавив |( позз фала :hai:

19. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Не сум слушнала до сега дека треба и образецот на студентски да го заверуват.Лани ко ги праќавме по прв пат шо имаше исто така образци само ги потпунивме и толку на студентски нишо не правеа..???Чекам одговор ФАЛА ПОЗЗ

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Треба да се заверат на студентски.