татко ми и мајка ми с еневработени и с еизбриснаи од трудо извадов потврда од таму и од факултет за положени и дека редовенстуден се сто треба и од ујп немаме пари ич помминато на сметките значи 0 треба да се симна и евидентниот лист од страната и изјавите така дали јас ке добијам или не ? со 1 неположен од 8
дали ќе добиеш или не, незнам, тоа ќе ти каже министерството кога ќе објават кој добил кој не а ти која година си, штом имаш 8 испити, 1 си? ако си прва не може да поднесеш за тие стипендии...
Здраво! Ме интересира во врска со уверението за положени испити дали тие 600 денари се уплаќаат на сметка на факултетот или на некоја друга сметка, и освен таксената марка од 50 денари, молбата дали треба да биде пишана или ја има некаде на интернет да се симне и да се пополни.Фала
^ Тие од 600 денари се уплаќа на сметка на факултетот. Молбата може и пишана (види во спојлер) Спојлер До деканатот на __________ факултет (ова стои најдесно) МОЛБА (на средина) Јас, _______________, студент на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ при _________ факултет „________“ на катедрата за ________________, го замолувам деканатот на истиот да ми даде уверение за положените предмети од претходната година, кое што ми е потребно за аплицирање за стипендија. Благодарам однапред. __________________ (потпис ) ( и ова најдесно) 07.12.11 Скопје (ова најлево) П.с. Јас кога ги доставував документите до студентски прашања ми кажа дека молбата не била потребна.
vtora godina sum jas vo prva imav zamo 8 predmeti 7 polozeni eden ne a vo vtora sega na kolokviumi polata od kolukviumite od 23 pak nataka se polaga
Секогаш кога има нови конкурси вработените од министерство се во Кузман, заради големиот број на лица кои доаѓаат во исто време им се заглавуваат лифтовите и заради тоа седат во Кузман. Секогаш било така и секогаш пишува документите да се носат во министерство, и од таму препраќаат во Кузман.
Студентски дом „Кузман“ - се наоѓа во близина на зградата на „Нова Македонија“ (каде што се наоѓа министерство). Од рекорд продолжуваш само право, ја поминуваш гимназијата Јосип Броз-Тито и после раскрсницата од десна страна.
Девојки ќе може ли да ми каже некој како да уплатам електронски, (инаку сум студент на Универзитет Гоце Делчев) , на која приходна шифра и која сума за овие два документи. 2. Потврда за редовно запишан зимски семестар за студиската 2013/2014 година; 4. Уверение со бројот на предвидените и положени испити од претходните години, заверен образец “УППИ” во форма и содржина објавен на интернет порталот stipendii.mon.gov.mk; Благодарам однаред
Дали може да се аплицира за стипендија ако третиот семестар е запишан на квадрат со предмети од петти семестар? Прашувам за една другарка, јас сум прва година.
Ме интересира дали за стипендиите под втора и трета група (за кои се бара просек) во електронското пријавување ви ги бараше податоците од УЈП ?
девојки одам на проверка на податоци и гледам дека тоа тековен тип за стипендија не ми е потполнета.... и пријавата електронска ми важи или ?
Дали знаете дали ке ми ги примаат документите ако ги однесам 2 саати покасно од терминот кој што го пишав во екетронската пријава?