Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Леле не знам што ќе правиме со тоа уварание.А ти сама си го пополни ?

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Да сама бидејќи продеканката ми кажа дека нема да се потпише на бланко документ и дека јас треба да го пополнам. Ми даде примерок од друга студентка и според нејзиното го пополнив и јас моето уверение.

3. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Важно за стипендиите!!!
    Се молат сите студенти што имаат поднесено пријави за студентски стипендии и притоа во делот за материјална состојба имаат средства од Приходи по други основи, да ја поденсат апликацијата уште еднаш!

Можете да пуштете и маил до stipendii@mon.gov.mk со вашиот идентификациски број и со сумата од приходот по другите основи за да се кореигра директно од наша страна.
    Сите што пуштиле барање за промена ќе бидат известени за промената.
    Уште едно предупредување, износот на приходите внесувајте го само со цифри, значи не користете точки запирки или празни места, ова важи за сите приходи!
    Дали прочитавте???

4. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    За принтање на идентификациониот број откако ќе ја пополните пријавата, нема потреба од многу комплицирање, само кликнете ctrl i P и автоматски ке си се испринта страната како што си е.

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Да, ама немаме сите печатачи дома. :)

6. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    јас прочитав,но не ми е јасно што е сменето? :?:

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    Eпа тие што веќе аплицирале а во делот за материјална состојба имаат приходи од Приходи по други основи треба пак да аплицираат. Тие што аплицирале а во тој дел имаат 0, не треба уште еднаш да аплицираат.

8. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    дечки кај мене не сака да се зачува вп боја,ништо не се гледа на страната.и тоа од тестатурата незнам да го користам,што да правам? |-)

9. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Би ти препорачала од фајл да избереш print preview, а потоа истото што ке ти се појави да го копираш и само во нов ворд документ да направиш паст. Барем јас така направив :)

10. anastasija85

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    gami тоа ми се појави и не ми дава стрелката не се мрда и не можам никако да го копирам.значи ја гледам како слика а не ми дава д аја копирам,нема со што?

11. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    анастасија кога ти го дава како слика десно во аголот или врз сликата обиди се дали можеш некако со десен клик да го копираш, ако не бива така, тогаш ќе притиснеш на принт скрин од тастатурата и само ќе отвориш нов ворд документ и ќе направиш паст :) Ајде обиди се и кажи ми што си направила

12. anastasija85

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    бидна се гами фала ти сепак,те измачив
    јас нешто со букмарк пробав го средив во паинт и во нов ворд документ и добро испадна. :* и :hug: за тебе

На gami му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    нема проблем, тука сме за да си помагаме нели :) можеби малку задоцнив ама не бев вклучена, мило ми е што си направила се, еве :* и :hug: од мене назад :)

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    А што направивте со образецот УППИ, треба само потпис од продекан за настава или и нешто друго? Бидејќи на нет пишува заверен образец?

15. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Потпис од продекан и ставаат печат од администрација, најверојатно со печатот се смета за заверен =)

16. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Jewel може ли да ми објасниш каде го ставаат тој печат, бидејќи јас денес прашав во факултет ми рекоа само потпис требало, ако не бил документот од факултетот не ставале печат :?:

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.935
    На УГД секретарката треба да го стави тој печат, но сега е на пат и ќе одам во петок да ми каже дали ќе стави или не. Чека одговор од ректорот. Ти Гами на кој универзитет си ?

18. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    На УГД сум и јас, ама денес така ми рекоа дека доволно е потписот од продекан за настава :)

19. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    потпис само на уппи образецот така? без печат? го носиш образецот од интернет превземан и го носиш така? дома го поплнуваш? Sorry за многуте прашања :)

20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Јас да ве прашам нешто. Ја пополнив пријавата по втор пат, знам дека ќе ми се важи од вториот пат. Е сега во брзањето не сум сигурна дали оставив точни податоци на некои места.
    Дали можам да им пишам на тој мејлот да проверат за таму каде што не сум сигурна, дали би можело така? Би ми вратиле? Им има некој од вас пишано на мејл?
    И првиот и вториот пат ми го пуштија истиот код на крајот, изгледа така треба :?: