Да сама бидејќи продеканката ми кажа дека нема да се потпише на бланко документ и дека јас треба да го пополнам. Ми даде примерок од друга студентка и според нејзиното го пополнив и јас моето уверение.
Важно за стипендиите!!! Се молат сите студенти што имаат поднесено пријави за студентски стипендии и притоа во делот за материјална состојба имаат средства од Приходи по други основи, да ја поденсат апликацијата уште еднаш! Можете да пуштете и маил до stipendii@mon.gov.mk со вашиот идентификациски број и со сумата од приходот по другите основи за да се кореигра директно од наша страна. Сите што пуштиле барање за промена ќе бидат известени за промената. Уште едно предупредување, износот на приходите внесувајте го само со цифри, значи не користете точки запирки или празни места, ова важи за сите приходи! Дали прочитавте???
За принтање на идентификациониот број откако ќе ја пополните пријавата, нема потреба од многу комплицирање, само кликнете ctrl i P и автоматски ке си се испринта страната како што си е.
Eпа тие што веќе аплицирале а во делот за материјална состојба имаат приходи од Приходи по други основи треба пак да аплицираат. Тие што аплицирале а во тој дел имаат 0, не треба уште еднаш да аплицираат.
дечки кај мене не сака да се зачува вп боја,ништо не се гледа на страната.и тоа од тестатурата незнам да го користам,што да правам?
Би ти препорачала од фајл да избереш print preview, а потоа истото што ке ти се појави да го копираш и само во нов ворд документ да направиш паст. Барем јас така направив
gami тоа ми се појави и не ми дава стрелката не се мрда и не можам никако да го копирам.значи ја гледам како слика а не ми дава д аја копирам,нема со што?
анастасија кога ти го дава како слика десно во аголот или врз сликата обиди се дали можеш некако со десен клик да го копираш, ако не бива така, тогаш ќе притиснеш на принт скрин од тастатурата и само ќе отвориш нов ворд документ и ќе направиш паст Ајде обиди се и кажи ми што си направила
бидна се гами фала ти сепак,те измачив јас нешто со букмарк пробав го средив во паинт и во нов ворд документ и добро испадна. и за тебе
нема проблем, тука сме за да си помагаме нели можеби малку задоцнив ама не бев вклучена, мило ми е што си направила се, еве и од мене назад
А што направивте со образецот УППИ, треба само потпис од продекан за настава или и нешто друго? Бидејќи на нет пишува заверен образец?
Jewel може ли да ми објасниш каде го ставаат тој печат, бидејќи јас денес прашав во факултет ми рекоа само потпис требало, ако не бил документот од факултетот не ставале печат
На УГД секретарката треба да го стави тој печат, но сега е на пат и ќе одам во петок да ми каже дали ќе стави или не. Чека одговор од ректорот. Ти Гами на кој универзитет си ?
потпис само на уппи образецот така? без печат? го носиш образецот од интернет превземан и го носиш така? дома го поплнуваш? Sorry за многуте прашања
Јас да ве прашам нешто. Ја пополнив пријавата по втор пат, знам дека ќе ми се важи од вториот пат. Е сега во брзањето не сум сигурна дали оставив точни податоци на некои места. Дали можам да им пишам на тој мејлот да проверат за таму каде што не сум сигурна, дали би можело така? Би ми вратиле? Им има некој од вас пишано на мејл? И првиот и вториот пат ми го пуштија истиот код на крајот, изгледа така треба