Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Не е брат ми на инфроматичката, не студира информатика, беше за техничките и медицинските науки втора група мислам дека беше кај шо просекот се бараше да е над 8.5.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.092
    Ади на фб групата една девојка пишала да се почекаат конечните списоци на 14, зошто и неа вака лани ја немало, а на конечниот ја имало.

3. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Договорот за стипендија мора преку пошта да се прати или може пликот да се остави во министерство? Пошто блиску ми е и секој ден поминувам од таму, па ако може да го оставам таму зошто да го праќам по пошта. :angel:

4. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.092
    Пишуваше дека треба преку пошта, не пишуваше ниеден друг начин.
    Ама јави се или прашај таму кога ти е веќе блиску, они најсигурно ќе ти кажат.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Ај некој да ми објасни подетално :)
    Овај договоро шо е да го копирам треба на 3-пати? и плус трансакционата да ја копирам и сето то во плик да го пуштам во министерство преку пошта така?

6. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    А од каде треба да се извади бројот од трансакционата?Јас имам отворено сметка но не си го знам бројот.Ме интересира дали во банката би ми го дале како документ кој се бара :)

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ^^
    Па мислам дека треба картичката пластифицираната шо ти ја дадоја од банката, копирана да е на неа ја има трансакционата...

8. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312
    Некој што ја фати од трета категорија да ми каже со колку просек успеа?
    :)

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.657
    Допаѓања:
    43.449
    Јас сум трета со просек 8,3 и сум од биотехнички фак,ама јас аплицирав и за прва со примања кои стварно ни се ниски и таа не ја добив, а брат ми таа ја доби...што знам што е работата што ги имаат одбиено.Моја колешка со просек скоро 9 аплицираше за трета и ја одбија, ама таа се сомнева дека имаше грешка во документите, зошто во уверението имаше еден бр на кредити, а во апликацијата др или така нешто и беше.Може поради грешка не сте добиле.

10. KiLLA

KiLLA Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    А тие што земаат стипендии им се исплаќаат или слабо ? Јас ученичка стипендија добив на последниов конкукрс и до 20-ти јануари требаше да поднесеме трансакциска и од тогаш ниту трага, ниту глас од Министерството, им пишав и на Facebook и на yahoo и не враќаат воопшто. Се извинувам што мешам ученички стипендии во студентски, ама ако некој знае нека каже дека немам никаква информација. Кажаа нели од Владата дека нема да ги “ замрзнат “ исплаќањата ( нели кога се избори исплаќаат само плати и пензии колку што јас знам, но рекоа дека за овие избори нема да биде така ).

11. ansi.i

ansi.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    24
    Да прашам,ова што е да се достави копија од трансакциска сметка,јас ја скенирав таа картичката од шпаркасе што ја имам што ми е за трансакционата сметка,и таа да ја испечатам и да им ја пуштам?

12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.626
    тоа пластифицираното што е каде што пишува име,број на сметка и партија значи не картичката со која што можеш да купуваш и ваѓаш пари туку едно ливче што го даваат одма кога ќе отвориш сметка и таму ти го пластифицираат...барав слика ама неможам да најдам...тоа да го ископираш од двете страни и заедно со договорите во пликото

На ansi.i му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ansi.i

ansi.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    24
    ее фала ти многу,така мислев тоа пластифицираното. го скенирав од двете страни,ке го испечатам и така ЧД

14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.529
    Исто така имајте во предвид дека не даваат пластифицирана картичка со бројот на трансакциска во секоја банка, можеби ќе треба дополнително да побарате.

15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.092
    Да, мене во НЛБ Тутунска не ми дадоа картичка, туку лист на кој го пишува бројот на трансакциската, го копирав и го дадов со документите.
    За неколку дена треба да одам да подигнам картичка за банкомат.

16. Butterfly20

Butterfly20 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Кој семестар треба да се напише во договорот, непарниот или парниот? Парниот уште не ми е запишан.. :?:

17. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.092
    Јас го напишав парниот зошто ми е запишан.
    Незнам дали треба.

Инаку да не знаете за колку време одприлика ќе ги исплатат?
    Јас бев во мон, ги дадов документите и го прашав тој што ми ги зема ама беше еден нервозен, одвратен и не сакаше да ми одговори.

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    А кој семестар се пиши? 3 или 4?

19. Butterfly20

Butterfly20 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Мислам за месец дена би требало да исплатат 3-4 рати, секако пред избори ќе биде ;)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Ако сте прва година стипендисти, вам малку покасно ќе ви ги исплатат. Првин се исплаќаат на старите корисници, па после на новите. Но, пред изборите СИГУРНО ќе имате некоја рата. :D

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.