Од оние продолжените што имаат добиено тип А стипендија, колку рати ви имаат стигнато на сметка до сега? Пошто мене само тие 21 000 од пред избори (значи уште 4 рати чекам).
Ако може неој да ми кажи кога излегуваат конкурси за стипендија, ако од сепмтември сум прва година на факултет, летово, на почетокот од годината или когаа или да ми кажите на која страна излегуваат... Цел живот исполнувам услови за да земам стипендија ама секогаш го испуштам рокот за пријавување..
Ќе може некој да ми објасни кои се процедурите за земање на стипендија? Кои документи се потребни и како оди процесот на исплаќање? Како се врши рангирањето, зашто знам дека има три суми според просекот.. Ви благодарам однапред
Ако не се лажам стипендиите од тип А не се социјални и за нив треба просек. Социјални се тип В, за нив не треба просек. И услов беше да имаш положено 90% од испитите. Да не има некои измени сега?
http://www.stipendii.mon.gov.mk/web/gue ... 17FCD6DEA6 Oдбери доле во понудените конкретно која стипендија те интересира има објаснето многу убаво што сè ти е потребно
Колкав просек треба да се има за стипендија за природни науки? Сретнав за сите останати но не и за природни, некој да знае?
Zdravo na site, Prv pat sum tuka na stranava so cel da mi objansi nekoj ako znae vo vrska so slendovo: Sakam da apliciram za stipendija vo stranstvo ali mi baraat odredeni izjavi (bank, income, payroll, etc.)... Tatko mi e paushalec; nemame nikava vrska so banki ili slicno... se sto si zarabotuva nie si plakame od tie pari. Dali ima nekoj tuka iskustvo so ovie raboti: kako moze da dokazi deka nemame nikakvi bankarski potvrdi. Posto e pausalec, kako mozam da dokazam godisen prihod, ne razbiram: toa sto zarabotuva variva od mesec na mesec, i od tie pari nie ziveeme. Pomos baram tuka, barem delce od ova da mi se razjasni. Blagodaram na site sto ja iscitaa porakava!
во управа за јавни приходи ќе отиде и ќе извади потврда за количина на остварени приходи за ланската година (2013) отидете таму и распрашајте се ќе ви објаснат поубаво
Dali mozi 2 od semejstvoto da zemaat stipendija,sestra mi zema ucenicka e sega dali jas ke mozam da zemam studentska ?
Ова за стипендијава што е за примања помалку од 30 000 денари, дали некој зема? И кога се поддаваат документи за неа?