знае ли некој да ми каже за првата група на стипендии социјалната имат врска положени испити колку имаш ?
@k.frosina јас колку што читав треба 80% од предметите да ти се положени. И јас ќе аплицирам прв пат оваа година за социјална стипендија. Дали можам да аплицирам електронски па потоа да ги дособерам документите? Оти не знам дали ќе стигнам до петок се да соберам, сега дознав за стипендијата.
Здраво ☺ другарка ми сака да аплицира за прва група, но сега ја буни тоа што од вкупно 12 предмети таа нема положено 3, и не знае како се сметаат тие 80 проценти. Па би сакала да ми кажете дали ќе може или неможе. Фалаа поздрав
12*0.80=9.6 заокружено на цело е 10, таа има положено 9 значи е помалку од 10, и нема право да аплицира доколку сака нека си ја проба среќата
отвори ја електронската пријава и види што податоци треба да внесеш, доколку некој ти зависи од документите, прво извади документ па потполни пријава
Колку пари треба да се уплати за Уверение за предвидени и положени испити на Економски факултет? За редовен студент е 100ден, а за ова дали е 500?
Дали некој има информација што да правиме со грешките на МОН за Изјавата дека не сме корисници на други стипендии? Бидејќи во евидентниот лист не е наведена па не знам дали на крај во вкупен број доставени документи да се наведе или не? И во Изјавата дека податоците се вистинити дали ја променивте годината да биде 2015/16? И дали има проблем ако последна исплатена плата е за месец август? Не верувам дека ќе има бидејќи тоа е последна, но не сум ни сигурна...
Аплицирам за два типа на стипендија и пополнив две различни апликации. Да не имам некој проблем да се смета само последната пополнета? И два кода имам.
@s1a1n1d1r1a1 Мислам дека не е проблем, само изгледа треба да ги имаш точните износи од платите на членовите од семејството
Ги собрав и приходите се нула хаха оти татко ми е невработен. Дали социјалната помош спаѓа како во приходи или да пишам 0?