Не, само проверка на трансакциската сметка кога се стигнати парите. (обично почеток на март ги пуштаат продолжените стипендии).
Обична копија, треба да послужи само за да се види бројот на сметка на која треба да бидат пуштени парите.
Ако може некој да ми објасни како оди тоа со продолжување на стипендијата..ако го задржиш просекот ти ја продолжуваат или се аплицира повторно? Благодарам.
Копија од трансакциска знам дека се мисли на она зеленкастата картичка пластифицирана. Но денес вадев сметка во тутунска и ми рекоја дека таквите картички се надвор од употреба. Дали треба сега копија од картичката за банкомат или... Што?
За договорите пишува дека треба да се достават до архивата на Министерството, дали тоа се шалтерите кај што ги предававме документите кога аплициравме или кај треба да се однесат?
Бидејќи не знаев да и одговорам, овде да прашам Копија од трансакциска сметка треба девојчето да вади од банка или може да си ја самата копира/скенира пластифиц. картичка? Некој што носел или од претх. искуство, да ми одговори И честитки на сите што сте добиле
Треба обична копија од трансакциска сметка, не се вади од банка туку сама си ја копираш таа картичка што ти ја имаат издадено од банката кога си отворала сметка. Инаку јас да прашам дали знаете отприлика кога би била пуштена првата рата од стипендииве за нас што првпат земаме оваа година?
Јас отидов на шалтер, им кажав дека ми треба копија од трансакциска и ме прашаа дали ми е за стипендија и ми дадоа плав лист со име, презиме и бројот на трансакциската. Пола минута работа. Ми кажаа дека одприлика во април им стигнало на тие прв пат што земаат.
Кога ги носев договорите за стипендија отидов на шалтерот каде што поднесувавме и документи сакајќи да прашам каде се наоѓа архива бидејќи нели пишува дека треба таму да се достават. Имаше еден постар човек на шалтерот кој идиотски се испонаша ко демек кој ни кажал дека треба во архива да се остават тоа било ако сме праќале преку пошта. И така јас си ги оставив договорите и трансакциската кај него. Дали и другите таму ги оставивте или директно во архива ? Ве молам за одговор
ми одобриле две стипендии, за едната однесов договор и сметка, за другата треба некаква изјава/молба да однесам дека се откажувам од неа. може некој подетално да ми пише во врска со ова?