Да ве прашам ако знае некој ... јас прв пат аплицирав годинава и ми одобрија стипрндија. Но сега ќе презапишам предмет од прва година, дали тоа ќе влијае на продолжувањето на стипендијата, ако ги положам сите предмети сега од втора, односно пак да имам помалку од два неположени (помалку од 80%) предмети
Повторно ќе треба да има положено 80% од предметите, нема врска што презапишуваш и јас презапишувам предмет па ми одобрија стипендија.
Јас ги оставив на 11ти кат. Така ми кажаа на портирница, имаше со мене и други петнаесетина луѓе исто таму што оставија.
Колешки, колку треба да се уплати за да ми издадат потврда за положени испити и дали е на истата уплатна сметка како за потврда за редовен студент?
Друштво може ли да ве замолам за малку помош... Имам поднесено 2 пријави за студентска додипломска стипендија, по следниот приоритет 1. Прва Група 2 Трета Група Според објавените резултати на сајтот на МОН јас сум добитник на Стипендија од Прва група но во текот на денот ми стигна Решение во Третата група сум одбиен (не бидејќи сум добил во Прва) туку како образложение стои поради недоволно поени... Дали ми е валидна стипендијата од Прва група и зошто добивам Решение за стипендија од Трета група кога истата не треба ни да се разгледува бидејќи е втора по преоритет при аплицирањето, а првата е добитна... Ве молам за помош доколку некој бил во иста или слична ситуација...
Јас првите рати ги добив на почетокот од јуни, меѓутоа знам некои кои добија и нешто порано - како ќе се погоди. Годинава порано ќе пуштат рата, тоа е таа традиција во време на избори. : )))))
Знае некој дали освен еден обичен лист со приговор треба да се достви уште нешто доколку си одбиен за стипендија?
Може ли некој да ме исконтактира во ЛП во врска со добивање стипендија на приватен факултет? Ако некој има вакво искуство?
Ме интересира да прашам, ми одобрија стипендија од прва група...Сега сакам да се вработам во една приватна фирма, прашањето ми е, дали доколку се вработам и ме пријават ќе ми ја прекинат стипендијата?
доколку си однесел договор за првата во министерството, уживај и чекај само да ти пуштат пари на сметка за третата ти испратиле дека не ти е одобрена и нема што да креваш паника овде
има стасано документи на мои познаници дека стипендијата им е одбиена јас добив стипендија но сеуште немам документ добиено од мон
Да, да прашував за тие кои добиле стипендија. Дали примерок договорот за нас што е пристигнал на домашна адреса. Бидејќи слушнав наводно дека почнале да стигнуваат договорите за тие кои добиле информатичка. Јас имам за талентирани, уште немам никаков договор добиено.