sin mi e prva na drzaven vo tetovo no ne mi bese toa muabetot sakav da prasam kako moze da zemam stipendija za nego po osnov na samohrana majka ...............nekoj ako znae neka mi kaze blagodaram
кога тој ќе биде втора година трет семестар, ќе излезе конкурсот за стипендии, првата група или наречена социјална стипендија, ја добиваат оние со помали примања, инвалиди, сираци, деца на самохрани родители и така натаму. штом излезе конкурсот, син ви ќе си поднесе електронска пријава, потоа ќе ги достави потребните документи до мон, и му држам среќа да добие стипендија
Дечки јас продолжував стипендија со остварен висок просек, меѓутоа имам промена на презиме и кога ги носев документите не ми побараа никаков друг документ освен потребните за продолжување, дури и ми се развика човекот што ми ги зема зошто сум менувала презиме и не сакаше да ми ги земе останатите документи Искуство некое или совет ?
Утре, 03.03.2016, во 11ч. во просториите на Економскиот факултет при УКИМ ќе се одржи презентација на можност за стипендии за студирање во Русија.
Знае некој кога имаат намера од МОН да ги пуштат продолжените студентски стипендии? Лани на 4ти Март беа пуштени, сега еве го 7ми нема никаков абер .
оние што земаат по прв пат стипендија, кога ќе ја префрлат првата рата ? пред тоа треба ли да стигне некој договор ?
прво ќе ги пуштат продолжените, па прв пат земените, а јас прв пат земам оваа година но сеуште не ми е стасал договорот
Јaс aплицирaв зa две групи и зa еднaтa ми стигнa писмo декa сум oдбиенa, a зa тaa штo јa дoбив дoгoвoрoт уште не ми е стигнaт.
Леле и јас то чекам во групата на фејсбук едно девојче пиша дека од понеделник до петок треба да пуштат, одвај ја чекам...
Девојки, прв пат добиени минатата година кога добивте прва рата? еден ќе каже средина на април, друг крај на април трет, во лето дури... и дали прва рата е половина од целата стипендија или во некој процент се води...? п.с. за договорите мислам не се грижете, ко што разбрав прво прва рата пуштале па договор... камо парите да ги пуштат, та за договор...
На 14 Април, баш сега проверив на e-bank, тогаш ни пуштиле. Инаку што стана со продолжените, зашто ги нема уште нели порано го пуштиле лани?
Аплицирав за стипендија по прв пат и бев одбиена. Но како што разбрав требало да ти стигне писмо зошто си одбиен и врз основа на тоа писмо да поднесеш жалба. Мене се ми беше океј, ги задоволував сите услови, но сепак бев одбиена и никакво писмо не ми стигнало. Што треба да значи тоа, ако некој има некое слично искуство би сакала да сподели. Благодарам
Уште ништо од договорите... Ајде па, нестрпливи сме Парите кога мислите дека ќе ги пуштат? Првата рата барем? Лани ако било средина на април, оваа година мислам дека уште покасно ќе биди