Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Здраво :) Сакам да прашам дали некој бил со ваков случај и дали некој знае да ми каже што точно треба. Сега сум 4та година и моментално имам само два неположени предмети сакам да ја продолжам социјалната стипендија која ја земам сите години со ред. Моето прашање е доколку имаш презапишан предмет што пишиш во уппи образецот. Јас имам презапишан еден предмет од втора година, значи ги полагав колоквиумите во трета година, е сега дали во уппи образецот кај што треба да ја пополнам табелата во втора година да напишам исто како што е 12 предвидени предмети а од нив положени 11 бидејќи во цела година имаме по 12 предмети или поради то што ми е презашишан од втора па сега ми е преместен во трета треба да напишам предвидени предмети во втора 11 а во 3та 13 да напишам со се него. Или пак да си напишам за предвидените предмети ко што е навистина во секоја година односно по 12 предмети па во трета година ке треба да пишам 13 положени предмети од 12 предвидени заради презапишаниот?

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    На која сметка треба да се уплати таксената марка од 100 ден?
    И колку се плаќаше за уверението?

И дали овие документи се сите што се потребни:
    -потврда за редовен студент
    -УПИ образец
    -уверение за положени предмети
    -индекс со сите оценки?

И последно прашање дали мора лично да се достават документите? Оти лани јас ојдов лично, а сите скоро ги пуштија по некој документите. И таму на шалтер ни ме прашаја која сум шо сум ни ништо.

3. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    дечки за прв пат продолжена стипендија се носи само уппи индекс двете потврди сфатив ...но ако има измени од типот брат/сестра е студент не ученик повеќе дали ќе треба да се однесе и потврда за редовен студент од братот/сестрата ?

4. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Ќе ми одговори ли некој ако знае? Итно е :worried:

5. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Јас сакам да прашам дали некој знае за постдипломски стипендии што доделуваат во странство , дали има некоја страница на интернет каде објавуваат конкурси и сл. ? Фала :)

6. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Здраво :) Оваа година сакам да поднесам за стипендија за прв пат . Од вкупни 25 предмети од две од први и втора година имам положено 22 така да мислам дека имам шанси :D:D Е сега татко ми е невработен и до скоро се водеше под заводот но сега веќе не е ни таму, па дали ќе смета тоа нешто кога ќе треба да ги соберам документите илии нема врска тоа? Фалаа, поздрав

7. Leontina9

Leontina9 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Најдобро ќе биде да прашаш на студентски прашања тие ќе ти кажат.Според мене во втора ќе пишеш дела имаш 12 предвидени а 11 положени а во трета ќе пишеш дека имаш 13 предвидени и 13 положени(ако ги имаш положено)
    За положени мислам дека имаш шанси зависи од просекот а за татко ти ќе пишеш дела е невработен потврда од биро тие сами бараат битно да нема приходи во Ујп. Поздрав.

На sweet-17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lovatolover

lovatolover Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    571
    Знае ли некој кога се аплицира за средношколска стипендија?

9. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Уппи, уверение, потврда само овие ли требаат за стипендијата за успех?? и УППИ од каде да го симнам?

10. Leontina9

Leontina9 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Да тие требаат а УППИ ќе го симнеш од страната на мон.

11. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Аха,фала. А како ќе не известат дека е продолжена? да не ги проверуваат документите на лице место?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.862
    Ако ги исполнуваш условите, секако ти ја продолжуваат стипендијата. Нема известувања. :)

13. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Дали некој знае кога треба да се поднесат документи за стипендија за втора година :)?

14. maja65

maja65 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Девојки, минатата година бев апсолвент, а оваа година запишувам семестар со предмети кои не сум ги слушала cе уште. Дали имам право на стипендија, бидејќи се уште статусот ми е на редовен студент?

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Дечки, ме интересира кога излегува конкурсот за студентскиве стипендии (тип А, Б...)?
    Сега сум втора година и имам намера да аплицирам, ама на сајтов проверувам и уште нема ништо ново... :?: Гледам за 2015/2016 дата на конкурсот пишува 16.11, обично на средина на ноември ли се распишува?

Последна измена: 18 октомври 2016
    На KejtV му/ѝ се допаѓа ова.
  16. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Decki bev ja prodolziv stipendijata mi dadoa malo livce i sea sto da pravam hahha mislam kako da znam deka ke mi ja prifatat

17. Kri_Sh

Kri_Sh Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    46
    Ме интересира дали со 9.25 имам шанса за стипендија од втора група? На економски сум

18. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Da ekonomski i praven dobivaat studentska stipendija od 2 grupa a toa e prosek so 9.00 i nad taka da ke dobies stipendija :D

19. Kri_Sh

Kri_Sh Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    46
    Ти благодарам, конкурсот е испаднат па со среќа на сите:)

20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Во евидентниот лист каде што пишува "Вкупен број на доставени документи" треба да се бројат и документите горе наведени што се веќе обележани со "/" и се во сино квадратче?