Ќе ги отепам оние во студентски... Море море море чафки беееее. По цели денови кафиња пијат, и не им се готови документите. Само ако не стигнам да ги пуштам во Скопје. Дали е задолжително да се напишани сите оценки во индексот? Веројатноста дека ќе стигнам да ги соберам сите- е минимална.
Секако дека ќе ти ја продолжат само треба да си ги исполниш условите (во договорот што пишува тоа да се положени 80%од предметите, просекот да ти биде колку што треба согласно за која група земаш стипендија и на кој факултет си). Инаку јас сум сега 4 година и земам стипендија од 2 год. Во 3 само ги однесов документите во министерство и како и на тебе ми дадоа едно ливче и ништо повеќе. Во јуни мислам беше ми стигнаа пари на сметка. И оваа година исто беше, не се секирај ќе ти стигнат пари на сметка здравје во мај јуни.
Ne go ni gledaat mn mn indeksot gledaat samo pecati deka si upisala semestar za ocenki ne se ni zamaraat ama sea nemoj ti bez niedna ocenka da otides
Ќе пробам да соберам колку што можам ама ненормални се од студентски прашања. Дури вторник ќе ми ги вратат документите, а среда треба Скопје да ги пуштам. Колку ќе соберам во еден ден-толку. Се гледа посекако од уверението кој ми се положени.
Мислам дека вкупниот износ на приходите треба да се собере и потоа да се подели на бројот на членови на семејството. Тој износ не треба да ја надминува минималната плата мислам беше 8500 ден. Што значи да нема повеќе од 8500 од член.
На пример ако во годината имаш 10 предмети, за да ја продолжиш или да аплицираш за стипендијата мораш да имаш положено 8 предмети (или 80%)
На сметката на факултетот на кој студираш. Од сите минати години собери колку вкупно предмети си слушала, и од тој број најди колку се 80%.
Zdr me interesira za prodolzuvanje na stipendija dali treba samo uverenie za pol ispiti , potvrda za redoven student i uppi obrazec da ne treba i kopija od transakciska smetka taka procitav na fb grupata i dali mozi dr da gi odnesi dokumentite fala odnapred
За продолжување треба уверение, потврда, уппи образец и индекс за да ги проверат оцените и одма го враќаат индексот. А копија од сметка не треба. Мислам дека може било кој да ги однесе документите немора лично.
Девојки може некој да ми каже презапишан предмет каде да напишам во уппи образец. Положени ми се сите од втора ама и преззапишаниот од прва и наместо 60 ке имам 64 кредити ако го пишам во втора. Што да правам
Дали некој може да ми каже каде пишува кои документи се потребни за продолжување на стипендија ? Или некој што однесол документи ако знае дали се што треба е потврда за редовен студент, УППИ, уверение за положени премдети и индекс на увид ? Бидејќи не видов каде точно пишува за продолжување,а лани имаше и изјави за точност на податоци, семејна положба
Да, само тоа ти треба. Инаку информациите за продолжување на стипендија ги имаш наведени во договорот од лани.