1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Во евидентниот лист треба да се внесе деловодниот број од секој документ, да ве прашам за втора и трета група дали треба да се пополни полето "Број на членови во потесното семејство" и тука дали само бројот на членови треба да се напиши?

2. littlemonster765

littlemonster765 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Некоја ако може да ми каже како се пополнува УППИ образец, или да сликне? Фала однапред

3. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Треба твои лични податоци, универзитетот како се вика, факултетот, годината која студираш тоа го пишуваш ти, а за долу треба да го однесеш во студентски за тие да заверат во табелата и да ти се потпише продеканот.

4. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Треба да се пише број на членови. Ако не ти е пишан кога ќе ги однесеш документите на шалтер ќе те прашаат додека ги прегледуваат.

5. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Кога се пријавував електронски потврдите за плата од мајка ми и татко ми не ми беа извадени. Ги внесив едната 9 100 другата 16 000. Е сега на потврдите пишува едната 9 138 другата 16 100 ..Дали е можно да ми направат проблем за ова?
    И уште едно прашање дали мора да се однесат документите во закажаниот термин или може и друг ден?

6. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.048

мислам дека треба до денарче да се внесе платата, може да те одбијат поради не совпаѓање на документите (пишуваше и во потточките на конкурсот), а за терминот прочитав од погоре од феминките дека може да се појде во друг термин, јас ќе одам во друг па ќе видиме

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Ти благодарам за одговорот...Незнам што да правам сега,дали да се обидам или залудно ќе ми биди...
    Дали е ова декларацијата за прием на плата?

Последна измена: 21 ноември 2016
  8. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.048
    Пробај си ја среќата не губиш ништо, јас имам поинакво ливче не е баш вака само како изјава е личноста таа и таа во последниот месец платата е толку и тоа е

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Inace jas koga aplicirav lani za socijal a mislam deka bese deka ne smee vk mesecen dohod da nadmine 30 000 e sega ne sum sigurna dali bese taka ili sum se pomesala bidejki presmetav sega i gledam so odredeni pokacuvanja na platata na tatko mi imam 29 800 vk mesecen dohod na cela familija a lani imav 27 000 znam i sega dali ke mi ja prodolzat stipendijata ili slabo a site drugi uslovu gi ispolnuvam sega go razgleduvav konkursot za ovaa godina i nikade ne ja vidov granicata na mesecni primanja :/
    ako znae nekoja nesto poveke neka pise me interesira nekoj sto mu ja prodolzile stipendijata a istovremeno se pokacile i mesecnite primanja vo semejstvoto

10. Dora.11

Dora.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Во евидентниот лист што треба да потполнуваме?

11. brunette123

brunette123 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ние што аплициравме за стипендија на просек, потврдите за плата од месец септември, потврдата за редовен ученик и сл, треба да ги доставиме или не, во потребните документи пишува дека не треба.. има некој информиран да ми каже за сигурно??

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не треба тие документи за стипендија со просек.

13. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Како се пополнува евидентниот лист некако не ми е баш јасно ако може малку хелп

14. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Горниот дел си го пополнувате со ваши податоци (име, презиме, година на студии, смер, факултет, универзитет, просек, не ми текнува друго што имаше таму), и ја пополнувате таа табелата во средина со број на слушани и положени предмети, или што и да имаше во неа, а потоа истиот лист се носи во архива и шалтер на студентски прашања во деканат за да ви го заверат.

15. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Девојчиња наредете си ги документите по евидентниот лист како што се напишани во него, тој прв да ви биде. На шалтер оти може да ви се развикаат или да не ви ги примаат, зависи од денот како ќе им се погоде.

16. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    522
    Ве молам за детали за стипендија, деца на бранители ... кој документи се потребни ? фала однапред

17. maya..a

maya..a Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    Дечки, вие што веќе земате стипендии,кој месец го пуштаат првиот дел и дали сумата ја делат на пола (пр. Јас земам 29.000 и сега првиот дел ќе биде 14.500 или може да биде помалку или повеќе)
    Фала ви

18. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    Може да ми кажете која е постапката за вадење на уверение за предвидени и положени предмети?

19. maya..a

maya..a Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    Ти треба УППИ образец кој можеш да го најдеш на страната на министерство и да го однесеш на судентски да ти го заверат,за што им треба 2-3 дена.

20. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Да ве прашам , Јас сум сега втора година и прв пат аплицирам. Во УППИ во табелата со слушани положени предмети само за прва година ли да внесам ? @maya..a
    И уште едно прашање каде се тие деловодни броеви на документите што треба да се внесат во евидентниот лист?