Во евидентниот лист треба да се внесе деловодниот број од секој документ, да ве прашам за втора и трета група дали треба да се пополни полето "Број на членови во потесното семејство" и тука дали само бројот на членови треба да се напиши?
Треба твои лични податоци, универзитетот како се вика, факултетот, годината која студираш тоа го пишуваш ти, а за долу треба да го однесеш во студентски за тие да заверат во табелата и да ти се потпише продеканот.
Треба да се пише број на членови. Ако не ти е пишан кога ќе ги однесеш документите на шалтер ќе те прашаат додека ги прегледуваат.
Кога се пријавував електронски потврдите за плата од мајка ми и татко ми не ми беа извадени. Ги внесив едната 9 100 другата 16 000. Е сега на потврдите пишува едната 9 138 другата 16 100 ..Дали е можно да ми направат проблем за ова? И уште едно прашање дали мора да се однесат документите во закажаниот термин или може и друг ден?
мислам дека треба до денарче да се внесе платата, може да те одбијат поради не совпаѓање на документите (пишуваше и во потточките на конкурсот), а за терминот прочитав од погоре од феминките дека може да се појде во друг термин, јас ќе одам во друг па ќе видиме
Ти благодарам за одговорот...Незнам што да правам сега,дали да се обидам или залудно ќе ми биди... Дали е ова декларацијата за прием на плата?
Пробај си ја среќата не губиш ништо, јас имам поинакво ливче не е баш вака само како изјава е личноста таа и таа во последниот месец платата е толку и тоа е
Inace jas koga aplicirav lani za socijal a mislam deka bese deka ne smee vk mesecen dohod da nadmine 30 000 e sega ne sum sigurna dali bese taka ili sum se pomesala bidejki presmetav sega i gledam so odredeni pokacuvanja na platata na tatko mi imam 29 800 vk mesecen dohod na cela familija a lani imav 27 000 znam i sega dali ke mi ja prodolzat stipendijata ili slabo a site drugi uslovu gi ispolnuvam sega go razgleduvav konkursot za ovaa godina i nikade ne ja vidov granicata na mesecni primanja :/ ako znae nekoja nesto poveke neka pise me interesira nekoj sto mu ja prodolzile stipendijata a istovremeno se pokacile i mesecnite primanja vo semejstvoto
Ние што аплициравме за стипендија на просек, потврдите за плата од месец септември, потврдата за редовен ученик и сл, треба да ги доставиме или не, во потребните документи пишува дека не треба.. има некој информиран да ми каже за сигурно??
Горниот дел си го пополнувате со ваши податоци (име, презиме, година на студии, смер, факултет, универзитет, просек, не ми текнува друго што имаше таму), и ја пополнувате таа табелата во средина со број на слушани и положени предмети, или што и да имаше во неа, а потоа истиот лист се носи во архива и шалтер на студентски прашања во деканат за да ви го заверат.
Девојчиња наредете си ги документите по евидентниот лист како што се напишани во него, тој прв да ви биде. На шалтер оти може да ви се развикаат или да не ви ги примаат, зависи од денот како ќе им се погоде.
Дечки, вие што веќе земате стипендии,кој месец го пуштаат првиот дел и дали сумата ја делат на пола (пр. Јас земам 29.000 и сега првиот дел ќе биде 14.500 или може да биде помалку или повеќе) Фала ви
Ти треба УППИ образец кој можеш да го најдеш на страната на министерство и да го однесеш на судентски да ти го заверат,за што им треба 2-3 дена.
Да ве прашам , Јас сум сега втора година и прв пат аплицирам. Во УППИ во табелата со слушани положени предмети само за прва година ли да внесам ? @maya..a И уште едно прашање каде се тие деловодни броеви на документите што треба да се внесат во евидентниот лист?