да само од прва година, а мислам ако прашуваш за истото бројчето од заверка што ќе ти го напишат во студенски
Тоа е за образецот а за евидентниот лист во тоа кај што пишува пополнува кандидат што треба да се внесе
Јаоооо Којзнае на што сум била кога сум го пишала ова извини, не сум приметила ама ич Тоа што сум го пишала е за УППИ, а за евидентниот лист прво горе лево во тоа коцката го пишуваш ID бројот од стипендиите за кои аплицираш, и потоа наведуваш по кој редослед ти се по важност, и потоа долу ти се наведени видови документи, и ти само ги штиклираш (ако не се автоматски штиклирани) оние кои ќе ги однесеш, и плус тука пишуваш колку членови брои твоето потесно семејство. Во евидентен ништо друго не треба.
Под автобуска мислиш на железничка, нели? Ако е така, тогаш од спроти Веро што се наоѓа одма до железничка фати автобус број 3. Од него ќе се симнеш пред Европски универзитет, станицата е пред самиот универзитет (таа станица е уствари после Рекорд одма наредната). Оттука продолжи пешки право 3-4 метри накај раскрсницата накај која ќе продолжи авобусот. На твое десно таа големата зграда на самата раскрсница е МОН.
И уште нешто тоа по кои редослед ти се по важност треба кај шо пишува приоритетот на моите апликации е следен или таму треба да ја напишеме стипендијата за која аплицираме
Листата со студенти на кои им одобриле стипендија секогаш ја објавуваат на датумот како што е наведено во конкурсот 10.01.2017 или порано?
Во евидентниот лист пишува приоритет на моите апликации е следен.. јас аплицирам само за првата група и таму да напишам само прва група треба?
Да ве прашам, изјавата за обработка и користење на личните податоци на кандидатот и неговото потесно семејство (родители-старатели, браќа, сестри), треба да ја пополни посебно секој член на потесното семејство или само една изјава за кандидатот, бидејќи еден колега кога подавал документи имал изјави посебно за секој член и му биле вратени тие изјави, а ја задржале само неговата изјава. Фала
Вие што земате стипендии од претходните години, кога објавуваат кои добиле објавуваат цело име и презиме или само тоа бројчето што ти го даваат кога носиш документи?