Decki so pokacuvanje na penzijata na baba mi vk mesecni prihodi mi iznesuvaat nad 30 000, 30 400 e sega inace zemav lani prv pat socijalna stipendija dali ke mi ja prodolzat ovaa godina ...please nekoj ako znae neka pise Blagodaram odnapred
Moze nekoj da mi objasni koja e procedurata za apliciranje za celosna stipendija za dodiplomski studii potocno za Ungarija. Fala odnapred
Колеги, има ли некој од вас инсајдерска информација за резултатите? Ќе бидат објавени како што беше најавено на 10ти или ќе си почекаме уште?
Веќе половина час се обидувам да пристапам кон стипендии.мон.гов ама безуспешно, се надевам та значи дека ја уредуваат страната и ги објавуваат резултатите. Со среќа на сите феминки кои аплицирале!
И мене ми ја отвара веќе страната, ама безуспешно. Прва година аплицирам за стипендија, па да прашам - вообичаено ли каснат со резултати секоја година? Да се надевам ли денеска дека ќе има или џабе?
Би требало денеска, колку што видов на темава, ланските резултати биле објавени на датумот кој бил напишан во конкурсот од 2015/2016
Жити све, ова ако е држава.... ја не знам што сум. Премиер можда. Барем веќе кога толку се чека, вреди ли за паричната сума. И колку изнесува? Ја земам 75 евра месечно, и единствениот услов е тоа што студирам во странство, а сум македонка. Не ни држам просек. Сега кога ве читам, се ќефам пошо одамна се откажав од македонија и сите глупости што се случуваат таму. Државата не вреди ама во секој поглед гледано.
Јас се обидов со меил ама се сомневам дека ќе го прочитаат а не па да одговорат на истиот. Вчера вртев на бројот што им е оставен, прво зафатено потоа не се ни обидоа да ми кренат. Не се ни трудам веќе да проверувам дали има резултати.
Патем, на ова наидов на твитер https://twitter.com/izrokokiranija/status/819203235336556545 јас мислам дека ќе си почекаме
Наводно немало да има стипендии дури не се решат политичките проблеми. Значи да си се збогуваме од сега со стипендијата.