Zdravo jas zemam socijalna stipendija. Koga dobiv majkami zemase minimalna plata no ovaa godina platata i mnogu pogolema. Taa e edinstven primatel na paricni sretstva, tatkomi e nevraboten. E sega prasanjeto mi e dali oni gi proveruvaat od UJP podatocite i dali pak bi mi ja prodolzile stipendijata? Ako vidat deka sretsvata se zgolemeni ovaa godina...
Ќе може ли некоја да ми каже околу договорот што треба да се испрати до МОН за стипендии, каква копија од трансакциска сметка треба? Лист на кој ја пишува само сметката или копија од картичка?
Сигурно имаш една како хартиена, пластифицирана картичка на која го пишува бројот од трансакциската сметка и има твој потпис. Епа копија од таа картичка.
Од таа картичка една најобична копија. Битно е на тој лист ти што ќе им го однесеш да го пишува бројот на твојата трансакциска сметка.
Епа ако немаш таква картичка имаш ли некој друг документ на кој го пишува бројот од твојата трансакциска сметка? Ако немаш тогаш ќе си појдеш до банка и ќе побараш да ти испечатат нешто на кое ќе го има тој број, бидејќи бројот е потребен за во МОН, не е толку битно од што ќе е копијата.
Здраво! Имам едно прашање до поискусните феминки околу стипендиите. Седнав да ги пополнувам договорите и имам прашање околу нив. Во делот на сликата околу датите, дали тоа треба да го пополнам јас на денот кога ќе ги носам документите во МОН или тоа тие од таму си го пополнуваат? И кај делот со запишан семестар, мене сега ми е запишан од скоро летен семестар ама кога поднесував документи ми беше зимски се уште нели нормално, е сега сакам да пишам летен ама од каде ги знам да не прават проблеми. И последно прашање, во договорот пишува една копија дека е за мене а две за МОН, дали да поднесам само две копии или сите три па после тие ти враќаат една заверена? А и да она бројчето што ни го даваа кога поднесувавме документи, дали треба да го напишам на пликото со документи кои сега ќе ги поднесувам или доволно е име и презиме и договор за стипендии да стои на пликото? Фала!
Датата они ќе си ја пополнат, за семестарот јас имам пишано 3 значи зимски и не ми правеле проблем, а за договорите ќе ги пратиш 3те а они ќе ти вратат еден после тоа заверен
Да ве прашам, бидејќи во тутунска не даваат пластифицирана картичка, дали е можно да има проблем ако им го пратам договорот за трансакциска сметка?
Јас ја исфотокопирав картичката од таа страна кај што го пишува бројот на сметката и се гледа името и презимето и не ми правеа проблем. Ама не би требало да ти прават проблем, сепак тоа е документ од банката даден
Луѓе ми кажаа дека доколку зимаш стипендија не смееш да имаш никакви други примања на трансакциска , точно е ? Имам можност за вработување , но ми рекоа мора да сум пријавена и се тоа регуларно.
Фала ти! А тоа бројчето што го даваа кога ги поднесувавме документите треба некаде да се запише? На пликото или не знам било каде?