Мислам дека доле на шалтер каде што и се аплицираше, не би требало да те препраќаат горе. Ама не ме држи за збор, ако евентуално не е на шалтерот, таму ќе ти објаснат каде да одиш. Отвори на страната на стипендии можеш да прочиташ и да се информираш за се што те интересира. Има повеќе видови стипендии, социјални, за успех над 7,5, успех над 8,5, итн.
Kolku iznesuva granicata na mesecni primanja za zemanje socijalna stipendija ja lani koga zemav mislam deka bese 30 000 ama ovaa godina mi porasnaa primanjata na 30 400 dali ako seuste e granicata 30000 nema da mi ja prodolzat? Nekoj da ne znae?? I koga gi pustaat PRV pat prodolzenite?
Луѓе зошто во резултати од оваа година за стипендии ги нема? Пробав да побарам оти заборавив да си ги симнам договорите за стипендија и сега ги нема од претходната година само ги дава, а во објави само најновите. - дали може да се однесат на 17 ти, до тогаш дека е рокот па да не ме вратат и од колку до колку работат?
Да не знае некој дали прв пат и втор пат продолжените стипендии ги пуштаат заедно, или прво ги пуштаат втор пат па прв пат продолжените?
Дали има некој кој лани земаше една стипендија,ја продолжил и годинава аплицирал за друга и ја добил и неа. Нели требаше да потпишеме некоја изјава. Јас кога бев таа тетката ми рече да напишам рачна изјава и да ја однесам во архива, а таму само ја фрли ја Дали има некој со ваков случај и што направил?