Дечки како се пресметува 80% од положени испити во проценти? Јас влечам 1 предмет од прва год.друго се ми е положено
Најлесно, пиши на гугл вака: what is 80% out of ____(вметни тука вкупен број предмети) и ќе ти пресмета.
Па за стипендија кога се аплицира се бара да ти се положени 80% од сите предмети кои си ги слушала во досегашните студиски години, пример ако досега си слушала вкупно 20 предмети во сите години ќе пишеш what is 80% out of 20.
@biGirl Процентите претвори ги во децимали и помножи ги со бројот на предмети. Едит: Значи 0.8 x 20 = 16
@biGirl Мислам дека за стипендиите треба да имаш 4 вкупно од сите предмети заостанато, ако не сум грешка Калкулаторски да пресметаш е така И оттука 16/20= 80
Ај подели 100 со вкупниот број на предмети. Бројот што ќе го добиеш е процент за еден предмет. Тој број што ќе го добиеш помножи го со бројот на предмети кои што ги имаш положено. Ќе добиеш колку проценти имаш положено. Значи ние продолжувавме стипендии во октомври, се бројат предметите од претходните студиски години сите заедно. На пример, јас сега сум четврта, ги бројам предметите од прва, втора и трета. Нема да ги сметаш предметите од зимскиов семестар. На пример, ако вкупниот број на предмети до лани ти е 40, подели 100 на 40. Добиваш 2.5 и множиш 2.5 по бројот на положени предмети, да речеме имаш 37 положени предмети. Се добива 92.5 и тоа ти е процентот на положени предмети.
Јас не знам дали е пуштена, само ме интересира како може социјална продолжена стипендија? Нели за социјална секоја година си носиш документи на ново, не можеш да продолжиш... Се продолжува само таа за успех.
Se prodolzuva i socijalnata ako uspehot ti e isto nad 7 i vo ista sostojba ti se primanjata ili pogolemi ama pod granicata odredena od mon ti se prodolzuva a i da ako ti se polozeni 80% od predvidenite predmeti
Јас сум социјална и продолжувам веќе втор пат. Носам само уверение, УППИ образец, потврда за редовен студент и индекс на увид. Единствениот критериум е да имаш положено над 80% од испитите.
Зошто да не може да се продолжи ? Од каде ова ? Сите стипендии можат да се продолжат доколку ги исполнуваш условите се разбира. Да не беше така немаше во договорот да има датум за продолжување а и немаше да ми ги прифатат документите за продолжување во мон.