@Antolinaa ти благодарам на твојот одговор. SEEU е приватен универзитет, но можеби треба да прашам и таму во Студентски прашања...
@Briar Rose Најубаво прашај си на факултет и во МОН кога ќе ти биде уз пат. Е сега па, ми текна дека на нашиов факултет, факултетот исто така ослободуваше од партиципација доколку имаш просек, па колеги си земаа стипендија од МОН
@Antolinaa да, секако најдобро е прво да се распрашам. Инаку, не сум слушнала досега факултетот да те ослободи од партиципација...
На мојот (ГФ) мислев. Секоја година 10 луѓе ги ослободува од плаќање, ама просек над 9,5 мислам требаше
Бидејќи почнаа да ги исплаќаат сега и првпат аплицираните, после колку време ќе започнат со исплаќање на вториот дел од оние што ги продолжуваат, да не знае некој?
Лани ги исплатиле јули, но според тоа што ми беше кажано тоа било година каде што многу доцнеле со стипендиите.Јас знам дека последната рата треба до крајот на учебната година така да по некоја логика до крај на мај би требало.
Сега во групата на фб прочитав дека трета група за физика, хемија ги исплатиле на Стопанска. Денес сабајле проверив но немаше ништо, а коментариве биле пред отприлика 2 саати.
Тогаш да се надеваме дека до утре и ние ке добиеме,бидејки поголемиот дел од банките ги имаат исплатено средствата.
Дечки, се јавив во министерство.Доколку не пуштат денес после 4 на Стопанска Банка, ќе пуштат наредна недела после празнициве.
Јас добив прв пат стипендија од прва група, имам сметка во НЛБ ама немаат префрлено се уште ништо. А на другарка што има сметка во Халк банка, исто прва група, и префрлиле. Па тие што сте на Халк банка, проверете си, а тие што сте на НЛБ ако префрлат, кажете