Кога ќе аплицираш електронски, на крај кога ќе закажеш термин кога да ги носиш документите во МОН ќе ти пишува.
Ми пишува ама нема оделен документ за тоа туку си го пишува бројот на тие листовите заедно со податоците што сум ги оставила при апликација?
@Leat ќе си го запишеш бројот на некое ливче и ќе прашаш кога ќе одиш на шалтер каде треба да го пишеш (во која табела/изјава) иако мислам тој број не треба никаде да се напише туку е сериски број, т.е. доказ дека си аплицирала електронски.
Кај нас на факултет ни даваат лист со жиро сметки и на нив уплаќаме. Обрати се до студентски прашања ќе ти кажат.
Дечки, колку треба да бидам максимум нето приходите од родителите за одобрување на социјална стипендија, односно дали има веројатност за одобрување? За еден од родителите штотуку пензиониран (сеуште неземено пензија), дали треба да се извади листа од УЈП за нето плата од Септември, или пак има некој друга опција? Од прва година само еден испит неположен на општествени науки.
Мајка ми зема тоа потврда за плата и декларација за прием ама тоа не можело за неа само него и дале за сите вработени може ли така?
Кога треба електронски да се аплицира? Кога бев јас во УЈП ми рекоа дека не треба јас да вадам ништо бидејќи годинава самата држава по електронски пат си проверува и си зема информации
Zdravo Vo odnos na socijalnata stipendija imav lani aplicirano dobiv no ne ja prodolziv. Dali nekoj znae dali mozam da apliciram pak bidekji ispolnuvam uslovi? I vo odnos na 6tata tocka za drzavjanstvo treba da se izvadi novo, isto e ko toa sto go vadevme za upis na fakultet i dali mozi kopija zaverena ? ☺
Дали можам да се најавам со истиот мејл од лани или треба наново да се регистрирам? И дали при новото регистрирање можам истиот мејл од лани да го користам?
Здраво девојки, сакам да ве прашам дали кога вадите уверение за положени испити, стручната пракса ви ја внесуваат како предмет, еве сега гледам јас имам положено 20/22 премети, а во уверението имам 22 заведено заедно со стручна пракса. Е сега дали треба и во електронската пријава да пишам 22 или? Уште нешто јас сум 3та година а во уверението ми завериле 22/39 предмети колку што има цела студиска програма. Не е во ред?
Broj na polozeni i predvideni ispiti sè do ovaa god( 3god sum vk mi se 19/20) ili od poslednata godina samo( 9/10) ?
За електронско пријавување за една ли да пријавам јас сакав з две ама на секоја посебно писува аплицирај, а нели едната ја важат ??
аплицирај за две посебно, во евидентниот лист ќе ги наведиш двете од кои едната ќе ти е приоритетна. сите испити заклучно со летниот семестар.