Za socijalnava stipendija kolku treba da iznesuvaat maksimum mesecnite plati so se drugi mesecni primanja, koja e granicata?
Здраво Слушнав дека постои стипендија за која е услов да имаш положено 90% од испитите. Дали навистина постои таква?
Inache dali ima druga stipendija za koja mozhi da konkuriram osven socijalnava, (student na muzicka akademija stip, 8,ipol prosek)
Здраво кажете ми за во евидентниот лист дали се сметаат вкупно сите доставени документи или само што ги има во него ?
Zdravo, Dali ako podnesuvam za poveke tipovi stipendija treba na elektronskata prijava da apliciram za site? Isto taka dali dokolku kako prioritet prva ja stavam so prosek nad 8.5 dokolku ne ja dobijam vlijae nekako vrz vtorata po prioritet izbrana?
Успешно електронско аплицирање, закажав и термин за доставување на документите, сеа следен чекор е да се однесат документите или треба некоја електронска потврда да ми стигни преку емаил или нешто слично?
Само да ги однесеш документите и запиши го бројот од електронската пријава во ИД на евидентниот лист.