@Asistentkа без разлика дали се задолжителни или изборни предметите, во МОН не гледаат тоа туку ги гледаат само како предмети. Значи во предвидени ќе ги пишеш сите заедно (пример имаш слушано 15 задолжителни и 3 изборни, ти ќе пишеш 18 предвидени).
Значи во мојов случај и во предвидени ќе пишам 16 и во положени бидејќи сите ми се положени,така?Независно што се 14редовни и 2 изборни.
Ти благодарам премногу. Многу збунувачки делува предвидени/положени ама тоа е што бараат ќе бидат задоволени.
Delovoden ili arhivski broj go pisuva na dokumentite koi gi izdal ili zaveril Dekanatot na fakultetot. Na samiot dokument pisuva ili arhivski broj ili potvrda broj ili uverenie broj... Jas tie brojki gi napisav
Никако ли не може да се поправи електронската апликација? Денес земав оцена повисока од таа што ја пресметував во просекот во апликацијата? Дали ќе ми прават проблем?
Немам земено се уште уверение, ама во индекс ми е повисоката. Да потенцирам дека за социјална стипендија аплицирам, па просекот не ми е голем фактор во ова, ама пак да не ми направат проблем..
И кај нас некои колеги имаа такви проблеми, ама повисоката ја сметаа, па потоа бараа измени во документите. Мислам најдобро е да се обратиш до МОН.
Ве молам, итно ми е. Заминувам утре за Србија и не сакам моите да ги малтретирам да одат во МОН а одбрав термин бидејќи мораше да се одбере, дали може да ги пратам по препорачана пошта документите? И сигурни ли ке бидат? Нема да има проблем, така?
Се ке биде во ред и ке бидат третирани како сите други така? Многу сум паничарка сакам ова да ми успее знам дека замарам извинете ме значи си праќам и се си е во ред? Нема шанси да не стигнат или да не бидат прегледани?
Штом ги праќаш препорачано, мора некој да ги прими, ако не ги прими ќе се вратат назад. За еден работен ден ќе се во МОН, не се грижи.
Фала ти многу. Се плашев само да не биде негде зафрлено и непрегледано, затоа прашав дали постои таква опција да бидат поинаку третирани. Фала уште еднаш