Да, ти треба потпис од продекан за настава и печат и деловоден број на шалтер на студентски ќе ти стават.
1. Index i Kopija na index. 2 Potvrda za student. 3. Upi obrazec. 4. Evidenten list. 5. Dokumenti za plata (materijalna sostojba). 6. Id Broj. 7. Uverenie za polozheni ispiti. Dali ova se site potrebni dokumenti ?
Ти требаат и изјавите што треба да ги симнеш од страната на МОН, кога ќе го отвориш конкурсот најдоле ќе видиш.
Jas sum malce zbuneta. Jas sum prva godina, i sega kaj predvideni i polozeni ispiti me zbunvit kolkav broj na ispiti treba da stavam. Znam deka kaj polozeni trebit kolku imam polozeno, ama kaj predvideni trebit 10? deka vkupno 10 predmeti imav ova godina (t.e prva godina), ili trebit vkupniot broj na site predmeti za site godini da go stavam? I dali e problem ako ne gi imas site ocenki vo indeks?
Во прва година не можеш да аплицираш за стипендија. Од втора, па натака. Тука во предвидени и положени испити, во втора година кога ќе аплицираш, ќе ги пишуваш за прва. Ако имаш 10, во предвидени 10, а во другото колку од тие 10 ти се положени .
Ама ти штом си прва година воопшто немаш право да аплицираш за стипендија. Со кој просек ќе аплицираш кога допрва ќе полагаш испити за да чистиш година? Првпат имаш право да аплицираш во втора година, со успехот од прва.
Зошто во евидентниот лист има и потврда за плата а и декларација за прием на плата на вработени во приватна фирма? Мајка ми работи во приватна фирма и земав потврда за платата од септември колку изнесува, дали треба и декларација?
Of lele, jas sum vtora, ama se zbunav I napisav prva deka vo dokumentive pisam informacii za prva godina. Ama ti blagodaram mnogu za odgovorot!
Извини што ќе те прашам, но отприлика на кое место беше на листата? Колку имаше добитници со помал просек од твојот?
Inache na tie sho gi odnesoja dokumentite, dali vi napraja problem za to sho nemate slika vo index ili dovolno potpisi ?
Дали на уверението за положени испити треба печат? Мислам дека на моето немаше...дали ќе ми направи тоа проблем?
Не сум сигурна, на него знам дека декларација треба да пишува, а мислам оргинал дека треба да е. Нека пиши некој што е повеќе запознаен.