Вистина е дека се исплатени продолжените стипендии? Јас оваа година аплицирав за нова но ја продолжив и старата. Ако ја добијам новата таа ќе ја откажам. Но, ако парите стигнат на сметка пред да знам дали сум ја добила новата, тогаш која е процедурата? Има некој вакво искуство?
Здраво. Прва година сум на фах и разбрав дека се поднесувало барање за стипендија ако имаш повисок просек од 8. Можи некој да ми објасни како одат тие процедури? Фала.
Просекот зависи од тоа што студираш. Но, конкурсот за оваа година заврши, ке треба да чекаш за наредната.
Тек си прва година. Кога ќе бидеш втора, тогаш можеш да аплицираш со просекот што си го постигнала во прва. Ќе следиш и ќе си видиш во конкурсот кога ќе биде објавен, за која група кој просек е потребен.
Да прашам, дали на овој дел од веб страната ги објавуваат? http://www.mon.gov.mk/index.php/2014-07-23-14-03-24/vesti-i-nastani
Moeto prasanje do korisnici na stipendija od prethodnite godini e dali obicno na kazanata data se objavuvaat rezultati ili mozno e i zadocnuvanje?
ќе може некој да ми објасни постапно како оди целата работа со стипендиите? дали преку факултетот,општината..знам само дека е за оние со просек над 7,5 фала
Тоа значи дека слаб интернет имаш Еве ја отварам во моментов. Ама ништо ново нема. Кој прв види,да пише