Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од Em4ence, 25 февруари 2010.

1. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    :) Јас имам само приговор и леп осмех :lol: Можеби тоа ќе помине.... ;)

2. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Јеее И јас земааам!Пресреќна сум,срцето ми застана неможев да се најдам во листата :tmi:
    И сега што треба понатаму..Нешто писмо,договор да стигне??? :wasntme:

На k.i.m и Sparks им се допаѓа ова.
  3. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    и јас ќе земам
    а меилови ви пратија дека сте примени?
    Сега што треба да чекаме друго?

4. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Ќе ви пратат писмо, на домашна адреса, да потпишете договор и да го испратите и кога да одите да ви го доделат, се ќе ви биде убаво објаснато во писмото...Така беше лани барем, за стипендијата за информатика, ама мислам дека и за обичната така е...Ако не писмо, ќе ви се јават на телефон или меил ќе ви пратат некој абер, не се секирајте за тоа, што е од вас си направивте :) Ви честитам на сите :*

На viki44e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    леле кефој сум и мене ме има на списокотт.... :) :) 8) 8) 8) :rofl: :rofl: јас немав врски никакви само позитивна мисла :rofl: ај честито на тие шо ги има на список... се исплати чекањето... :rofl:

6. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Јас добив стипендија, меѓутоа од Тип Б, инаку аплицирав и за А и имам повеќе бодови од пола што се на списокот за А! Мислам дека приговор треба да се даде веднаш, а не штом стигне договорот. Некој да не знае како одат тие работи ?

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас знам дека прво писмо треба да стигне, па приговор.Во меѓувреме дознав дека, нели зашто сум од технички факултет треба да добијам 10поени, а мене ми се дадени 8!Којзнае и уште на колку други така.

8. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Леле и јас сум во иста ситуација, а знам луѓе што ги има на списокот за А со помал просек и повисоки примања :/ Да не знаете дали може да се поднесе приговор и каде?

9. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Абе какви врски луѓе... се е на среќа и не заборавајте дека и вкупно примањата на родителите како и потврдата од УЈП многу влијае, предност нормално имаат со помалку примања што е најправилно кога веке бројот на стипендии е ограничен...инаку врски освен ако не си керка на таа сто проверува податоци друго ништо не поминува

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Снегулка, каква врска па има среќата тука?Компјутерски да не не бираат па требало среќа???

11. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Па секако дека и среќата игра улога,едно исполнување на условите секако дека и покрај тоа даваат само на 850 студенти а аплицирале мнооогу повише, така да доста од нив и кои ги исполнуваат условите ке бидат одбиени. Тоа е тоа

12. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас мислам дека сепак ако не повеќе, барем дел од стипендиите се доделуваат со врски. Јас лани аплицирав за кредит и имав и просек и сите документи ми беа уредни и примањата ми беа реални - примања имав само од платата на мајка ми и семејната пензија од стажот на татко ми ( бидејќи тој е починат) и кога излегоа резултатите мене не ми имаа одобрено кредит, а после мене на списокот имаше уште кандидати кои незнам точно за кои податоци имаа износ нула :?: и имаа помал просек од мене, а им беше одобрен кредит и потоа сто пати пробавме да се јавиме во МОН и да прашаме за причините, па и да приговарам, тие не креваа. На некои што приговарале, пак, им одобриле кредит. Ај не ми одобрија што не ми одобрија, барем да ми кренеа и да ми кажеа зошто не ми беше одобрен кредит и ако имав некој неточен документ да ми кажеа за да знам за друг пат, но тие не ни кренаа и доделија кредити на кандидати со понизок просек и со износ нула за некои податоци. И ај сега не се нервирај?! Фемина90, совет од мене, распрашај се веднаш како можеш да приговараш и веднаш приговарај, барем и да ти одобрат да биде навреме, да не те маткаат после и на крајот пак ништо. Бдв честитки до Феминките што добија стипендии, со здравје да си ги трошите парите!

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Снегулка, сепак не си во право.Тие што нема да земат стипендија е или зашто имаат реално понизок просек или повисоки примања или зашто некој со врски го земал нивното место.

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Кога на домашната адреса ќе го добиеме писмото од МОН дека не одбиле, таму ќе имало образложено дека можеме да поднесеме приговор...Таму ќе биде објаснето се. Евентуално за тие што сакаат да знаат зошто се одбиени, ќе отидат лично таму и ќе си прашаат. Јас ќе го чекам писмото, па потоа приговор ќе праќам. Лелеле, што сега вака работа само си отворив, место веднаш да ми ја дадеа стипендијата? ;( :(

15. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    И мене ме има на списокот :D :D :D . И не велам дека немало врски, ама еве јас немав врски, па си добив А стипендија :) .
    Честитки за сите што добивте :clap: , а за останатите кои сметаат дека требало да добијат, најдобро уште овие денови исконтактирајте некако до Министерството, или незнам како оди процедурата за приговори, но ви пуштам среќа да ви се одобри и на вас после приговорот или жалбата ;)

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dan1

dan1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    Луѓе еве и јас да се пофалам и мене ме има на списокот :lol: :lol: иако :!: бев 90% сигурна дека нема да добијам стипендија...врски немав и си отидов на среќа ... а мислев дека нема да земам дека ме измаршира таму госпоѓата и кога испаднав си реков џабе се мачев да идам на невремево бидејќи многу врнеше снег сабајлето никој не тргаше за Скопје само ја го натерав татко ми да вози :D :D а ме интересира што треба сега да направиме,потребни ли се дополнителни документи - не видов такво нешто да пишува :worried:

И најголеми честитки до сите кои се на листата :* :* :*

17. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Многу мои колешки добија од А стипендијата,а немаа врски.И јас не се пријавив за овој тип на стипендија само заради тоа а ги имав условите. :( Ајде наредната година :D Среќна сум и со ова.

18. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Сите што знам дека аплицираа добиле...само јас не...еее па не е фер!!! :x

19. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Искрено јас мислам дека секој што можел си фатил врски.И да исполнувал услови,си фатил врски,ете за секој случај.
    Конкуренцијата е голема,па кога можеш зошто да не си искористиш шанса.
    Реално и вие кога би имале би го направиле тоа..
    Според мене кој имал прилика,а не фатил врски е да не речам...глупав.
    Јас лично кога доставував документи,со мои очи видов луѓе кои влегуваа преку ред,со речиси никакви документи и пред мене си свршија работа..
    Такво е дојдено времето и кој уште се прави наивен,си се лажи самиот.
    И од мене честитки до сите.Посебно до тие без врски.. :D

20. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Добро а за кој тип стипендија аплицираше?