Јас сум втора група прв пат продолжена на Халк и пред едно недела дена добив стипендија за два месеци. Уште претходно се збореше дека ќе ја делат на три дела така да не ме чуди. Иначе тие што прашувате за договорот уште одма ќе ви кажам не му се замарајте. На мене лани не ми стигна договорот, а стипендијата на сметка ми легна. Годинава пак еве си тече. Битно е ваљда да сте во системот некаде наведени.
Аплицирав за стипендија за прва група кога ги однесов документите ми дадоа потврда дека ги имам сите документи вработената на шалтер ги провери. На листата во јануари за конечни резултати бев напишана однесов договор се дури денес ми стигна писмо дека сум одбиена за недоволно документи а сестра ми за недоволен просек исто така е одбиена а имавме исти документи. Дали има некој во иста ситуација? Не разбирам што е работата?
И денес мене ми стигна решение дека за втора група ми е одбиена бидејќи немам доволно просек,но јас имав аплицирано за прва и втора група,за втората да точно немав доволно просек,но кога ги објавија резултатите од прва група ја имам добиено.И сега не ми е јасно зашто ми стига решение за втора кога договор поднесов за прва,а договорот не стигна.Дали некој е во иста ситуација? Можно е да има измени бидејќи се смен владата,но ми нема логика да ми стига решение за нешто што знам дека не сум го добила
Јас мислам дека владата веќе беше формирана кога ги објавија резултатите и порано незнам што се случува зошто кога не има во резултати дека сме добиле стипендија дури сега не одбиваат кога треба да се исплати
Во твојот случај треба да поднесеш жалба во рок од 8 дена пишува,зашто ако те има во резултатите неможе отпосле да ти ја одбијат,а кај мене од прва си имам добиено но не ми стигна договорот туку ми стигна решение за втора група што нема логика. Да владата беше формирана уште кога аплициравме но можно е да имаат напревено измени штом така ми стигна друго објаснување незнам
Па ако и оваа глупост ја направат и ако и тука изманипулираат и штедат на нас студентите, веќе не знам што да кажам. Ама ако мислат дека ке молчиме се лажат. ПРОТЕСТ! Па да видиме тогаш кој на што има право. Тие мислат дека можат се... Слепа ли била шалтерушата кога ги примала документите? Слепи ли биле тие што гледале просек па откако доделиле одбиваат? Го кршат законот значи затоа што отпосле одбиваат пошто фактички доделуваат стипендии на помал број луѓе од оној што е утврден со закон. Ебати правната држава, ебати правникот Десковска. Сите исти мајмуни.
Здраво, Дали имате некоја информација кога ќе стигне првата рата за трета група? и дали некој ќе сака да ме додаде во групата на фб бидејќи не можам да ја отворам. Благодарам.
Jas sum 2ra grupa i mi stigna za 6 meseci uste vo Vtornikot. Pa sigurno do krajov na maesecov na site ke im imaat dadeno
“Средствата ќе бидат префрлени до крајот на месецот” Како што тргнала работата со одбивањето и каснењето на уплатите, дали 100 души ќе добијат стипендија.