Дечки ме интересира дали има некој добиено резултати од стипендијата на Халид Тавил - Фондација Леорон,зошто кажаа дека треба да ни стигне е-маил..му има ли на некој стигнато нешто ?
Јас добив договор и решение наредната недела од кога ги пуштија стипендиите. Туку да ве прашам сакам летово да работам три месеци (јуни, јули и август) сезонски, дали може да бидам осигурана или не смееам воопшто? Зошто некој ми спомна дека можеш да работиш тие три месеци и да си осигурана, а останатите за кога се дава стипендијата не смеело да си осигурана? Сега не знам што да правам..
И јас имав поддадено се документи им пратив ни траг ни глас, еднаш се јавив кај нив чекав 18 минути на линија и после 18 минути ми кренаа и ми спуштија не ни ме сослушаа така да не знам баш дали воопшто има нешто доделено, а помина многу време.
Јас им пишав маил пред 2 дена и ми одговорија дека биле при крај со стипендиите и дека некаде за околу 2 недели ке има резултати. Доколку сме избрани ке не исконтактираат преку маил, а дека ке има и оглас на резултатите (индекс и факултет) преку медиуми и студентски организации. @Sarchi997
Кај мене се исплатени прва и втора рата, прв пат, но фалат околу 1500ден.. Искуство некој? Или кај сите е вака?