Јас сум на Угд во Скопје и сум со просек 8.1 од прва година(сега ќе почнам втора) може ли некој да ми објасни како се аплицира за стипендија дали со просеков може воопшто да се аплицира и како одат тие работи.
Оваа година завршив 3-та (додипломски студии) на правен факултет. Веќе 2 години земам државна стипендија за просек (2-ра група). Овој месец планирам да се запишам на постдипломски студии на правниот факултет. Дали имам право да ја продолжам стипендијата со сите исполнети услови, иако ќе студирам на мастер студии? Некоја со слично искуство?
Здраво , сакам да прашам кога се поднесуваат документи за продолжување на студенските стипендии ? Воедно да прашам колку се плаќаше на филозофски за издавање положени предмети ? Дали ќе имам проблем со 2 неположени предмета за продолжување ?
http://www.mon.gov.mk/index.php/dokumenti/fromulari-prijavi/222-uppi-13-14 Излезен е образец за продолжување на стипендии
Ништо не пишува само ова го најдов но колку што најдов од претходните години краен рок е 30ти октомври така да би требало и годинава од прилика тогаш
Освен УППИ дали нешто друго ни треба? Гледам има соопштение за продолжување на ученички стипендии, сигурно ќе објават и за студентски.
Ме интересира за тие што поднесувате барање за стипендија по прв пат, групата за стипендии со просек, дали ги собирате потребните документи од кога ќе излезе конкурсот или е потребно повеќе време?
Дали за продолжување стипендија од прва група треба пак да се носат оние документи за приходи или само уверение, уппи, потврда и индекс?
Здраво. Корисник сум на социјална стипендија. Сакав да прашам дали може да се продолжи стипендијата во 9ти семестар бидејќи факултетот ми е со 4 години или да се аплицира одново за стипендија со успех?
Здраво ! Може некој да ми пише свое мислење , сега сум втора година и имам просек 7, 25 дали имам шанси за социјална стипендија ,а и од родителите само еден е вработен . Пишете мислење дали да аплицирам или да не давам пари и за документи
да не знае некој отприлика кога ќе е пуштен конкурсот за стипендии за завршена 1ва година? од лани само ми го дава..