Прашав во министерство, нема да објават конкурс за продолжување, а рокот за носење документи е од 1ви до 30 октомври
Секоја година се иститите потребни документи, без разлика по кој пат ја продолжуваш стипендијата. УППИ образец (погоре има линк за истиот) заверен архивски и потпишан од продекан за настава, потврда за редовен студент и уверение за положени предмети (се зимаат од деканат) и индекс на увид. Единствен услов е да го одржуваш просекот кој е потребен за добивање стипендија (над 7 или 8,5, зависи).
Фала ти И да не знаеш дали само просекот е потребен, или и над 80 посто положени предмети (мислам така дека беше) ?
Не, договорот не е битен. Да, тоа изумив да додадам, во право е @cresa-jagoda - за продолжување, покрај просекот треба да имаш положено минимум 80% од вкупниот број предмети во сите предходни години
Обично излегува ноември, лани излезе средина на ноември Исто во МОН, потребно ти е УППИ, потврда за запишан семестар, образец што го имам погоре објавено и индекс за увид
Рачунам предмети колку можеш да имаш оставено за да земеш (80%), ми искача пример 2,6 Би го заокружиле на 2 или на 3 кога ќе гледаат? Треба на 3, ама кој ги знае овие нашиве..
Погоре имате пишано од 1 до 30 октомври можат да се продолжат стипендиите. Јас годинава првпат ќе аплицирам за стипендија, па не ми е јасно дали треба и јас сега да давам документи или ќе има друг термин за ова за да знам дали ќе имам време да ги извадам документите?
Не тоа е образец, уппи се зема од студенски мислам и на секој факултет е различна сумата колку што знам
Да, но колку што паметам тој образец го печатиме и го носиме во студентски, таму го пополнуваат и заверуваат.
Може подобро некој да пише кои точно документи треба да се поднесат за продолжување на стипендијата? -уверение за положени испити И ШТО ДРУГО? ВОЕДНО ДАЛИ ТРЕБА ДА СЕ ПЛАТИ ЗА НЕШТО НА СТУДЕНСКИ И КОЛКУ?