Ај уште еднаш да се обидам може некој ќе ми одговори од тие што веќе земаат: Која е процедурата понатаму, лично во Мон се потпишува договор?
Треба да објават договор на веб сајтот. Ова е ланскиот: http://www.mon.gov.mk/images/docume...dogovor_za_stipendii_2017_2018_Prva_grupa.pdf Треба за оваа година да објават и да се испечати и пополни. Исто и копија од трансакциска сметка и да се достават во министерството или да се пратат по пошта
За 1 ден, поточно 20-30 минути! Ти препорачувам топси понудата од Стопанска банка, за млади е дебитна картичка со мастер кард и можеш да си плаќаш на нет со таа, плус не ти зима провизија за одржување на сметката! Не зимам процент од Стопанска, чисто мое искуство и совет
Може ли некој да ми каже, дали и сега е така, за оние одбиените мора прво да стаса образложение од МОН зошто се одбиени и потоа има рок кога може приговор да се поднесе? И ако да, за колку време стигнува образложението и воедно, каде приговорот се носи? Однапред благодарам на одговорите
Луѓе одбиен сум со 9.1 просек за стипендија од втора група.Прв пад поддавам документи па кажете дали утре ад направам приговор или треба друг ден да одам ?
Веројатно не ти се документите во ред нешто, затоа што познавам многу луѓе кои со 9.0 и со еден не положен испит беа прифатени годинава. Кога ќе излезат договорите прашај ако не во МОН директно
Нема што да згрешиш во документите.Утре планирам да појдам во МОН да прашам што е работата и да направам приговор и ке носам печатена електронска пријава,па да видиме.Инаку 10 од 10 положени 9.1 и врска немам што се дешава....
Jas utrovo vrtev u mon kazaa mi deka ke ima ozvestuvanje od koga do koga da se podnese za stupendii i dogovorot ke go stavat
А за да се продолжи стипендијата и за наредната учебна година, потребно е само да се задржи просек над условот (пр за 3 група над 7.00)? Или повторно ќе има рангирање?