Треба 3 семестар да стои таму, не 4. Затоа што во 2010/2011 запишавме 3 семестар, а не 4ти. Инаку да, датумот се пишува на денот кога го праќаш. Е сега да ве прашам, ќе го пратите како препорачано или обично? Или нема врска тоа?
Eпа во ред тогаш, ќе пишам 3ти, уште не го имам пополнато А тоа обично или препорачано кај го има? На договорот некаде? Јас уште не го имам испечатено, не го имам убаво видено.
^^ Никаде го нема тоа, како сакаш така го праќаш во пошта. Но посигурно дека нема да ти залута е да го пратиш препорачано.
Копијата од трансакциска сметка се мисли копија од онаа картичка која е за вадење пари на шалтер, а не на банкомат. Бидејќи на оваа на банкомат ја немаш ти трансакциската сметка. Инаку јас пишав четврти семестар, а може лично да се однесе нели или само преку пошта?
Незнам и јас зошто четврти пишав, тогаш да поправам ако треба трети? ИНаку на таа од банкомат како што знам јас снегулка немаш трансакциска сметка, ај баш спореди да видиш дека тоа бројче што го гледаш на банкоматската не ти е трансакциска сметка. А на онаа за на шалтер убаво си пишува трансакциска сметка и ја пишува која е.
Па мене ми рекоа 3ти дека треба. А и логично ми е 3ти да пишам бидејќи студиската 2010/2011 почна со трет семестар, а не сега. Што има врска што ни е заверен 4ти? А на картичката од банкомат нема трансакциска, не треба таа да се копира, туку другата што е. Јас имам сметка во Стопанска, и пластифицираната ќе ја копирам а не онаа од банкомат.
Мислам дека и не би требало да има проблем и ако пишува четврти семестар, бидејќи, пак сме втора година, а и во моментот кога го склучуваме договорот сме четврти, така да јас можеби и така ќе го оставам. А инаку и јас имам од стопанска, и затоа и и кажував на снегулка, бидејќи таа рече дека ја ископирала таа од банкомат виза картичката, а овде всушност нема трансакциска сметка, туку на онаа за шалтер.
Сакам да ги прашам тие што ги одбија за стипендија дали го добија решението и сакам да ми кажат што им пишува за причина за одбивањето? Плис пишете ми... Мене ми пишува ...не ги исполнува условите за доделување... (документите се некомплетни/не се идентични со податоците внесени во електронската пријава)... Дали тоа го пишува на сите или за секој посебно ја кажуваат причината?
Да, да...во рок од 15 дена треба да поднесам жалба. Ама не знам за што да се жалам оти не знам за што сум одбиена. Затоа сакав да дознаам дали кај сите истото го пишува...
Jас пишав четврти и не сакав да поправам, па така оставив, бидејќи во моментот на склучување на договорот сум со запишан четврти. Денес сестра ми ги достави документите до МОН и таму ги прегледале и рекле дека се е во ред, значи не смета ни ако е трети, ни ако е четврти.
Се стори, пуштени се Инаку сепак и јас пишав 4ти, некако пологично ми беше. Ама ете, сигурно не прават проблем, пола Македонија така ќе им ги прати, пола инаку