Денес скроз на крај случајно ја начекав емисијата на Милена и видов имаше тема дека на некои студенти не им се исплатени ни дел од парите за стипендија
Јас и пишав на фејсбук денес, не ми врати но можеби и други и пишале па затоа спомнала белки ќе има некаков ефект
И јас пишав ама очигледно џабе. Има ли некој во близина што би можел да праша лично во мон, или пак да се јави
Ова е срамота на студенти што останале во мизернава држава и учат не можат да им исплатат ниту една рата, а за политички кампањи и Евровизија имаат милиони за давање. Нема да ме чуди ни ако ги укинат од наредна година стиендииве.
Јас кога пуштив Канал 5 доле течеше лента со темите и баш прочитав дека денес се зборувало и за стипендиите, мислам како втора тема ја пишуваше темата за стипендиите и Милена одма даде реклами, после рекламите се одјави и толку беше, ништо не слушнав за стипендиите.
Вака, јас ја погледнав емисијата немаше ништо конкретно за исплатата, Милена кажа дека ќе праша во министерството меѓутоа јас не гледам никаква полза од тоа што јавноста се запозна со нашиот проблем затоа што најголемиот проблем е во министерството.Изгледа останува да чекаме и да чекаме....жално за нас, жално за студентите во оваа земја....
Некој се јавил во министерство денес, рекле најверојатно исплата ќе има наредната недела. Без зборови сум.
Da gi iskontaktirame na fakulteti.mk da objavet i nie da go spodelime ama vo golema brojka da se rasirit, ova e krajno sramno siti granici gi preminaja
Lugje ova gi preminuva site granici dajte da reagirame, da pisheme kaj koj stigneme. Da ja oformime porakata i site da ja pushtime