Доколку не си пријавена како вработена нема зашто да имаш проблеми зашто се водиш како невработена, со сигурност
некој да не има информации од дополнителниот конкурс кога ќе ги префрлат стипендиите ,им напишав на маил ,но не одговараат
Знае некој од тие што земаат по повеќе пати стипендија како оди постапката за продолжување и кои документи се потребни? Нема да сум тука па да знам дали ќе треба некој да пратам да однесе документи.. Дали има известување на мон или? И кога отприлика објавуваат?
Јас сакам да прашам дали е можно ако некој зема трета група стипендии, и во меѓувреме го качи просекот дали може да аплицира за втора група? Односно, дали во октомври треба да се испратат и документи за продолжување и за нова апликација за втора група?
@S.W.A.G Колку што се сеќавам, не ти стигнува известување дека успешно си ја продолжила, тоа самите сме свесни секако, пр. Дали просекот е задржан/намален/покачен, само си чекаш пари на сметка (Ова пример за втора) Во однос на Мон, мислам дека истакнуваа до кога треба да се достават документите за продолжување. А за продолжување требаше потврда за редовност, уверение за положени испити, индексот на увид и изгледа уппи-образец.
Дали некој има информации за дополнителниот конкурс за студентски стипендиии кога кје вршат исплата ?
Koga se pravat dokumenti za prodolzuvanje na stipendija i dali ako imas prohodi precat za stipendija so uspeh
Здраво, како прво ме интересира колкав просек треба да имаш за да зимаш стипендија, а второ за да зимаш стипендија треба да се аплицира ли или ако имаш просек колку што треба за стипендија факс ти дава без да имаш аплицирано?Незнам колку ме разбравте што сакам да прашам.
Треба да се аплицира. Просекот кој треба да го имаш во зависност од факултетот што го студираш и за која стипендија аплицираш го пишува во конкурсот кој излегува секоја година октомври-ноември. Во конкурсот е сè убаво објаснето. Нема некои големи промени од конкурс до конкурс, па можеш да прочиташ и некој претходен конкурс, чисто за да се информираш повеќе. А за да аплицираш ќе треба да го чекаш новиот конкурс.
Октомври-ноември пред да излезе конкурс за прв пат аплицирање, ќе објават од МОН за продолжување од кога до кога точно ќе биде.
Здраво Нова сум на форумов ако може некој да ми помогне.. Сега ќе се запишам на правен прва год, дека моите се разведени а и не примам никаква алиментација, дали ме следува некаква стипендија? Или каде да се обратам да прашам..