Мислам дека за оние кои имаат помал број на предмети од 10 годишно важат други правила, но не сум сигурна, провери на самиот конкурс мислам дека беше некаде наведена и оваа информација. Доколку сепак е како што наведе ти, мислам дека треба да имаш положено 11 предмети
Здраво дечки. Од 9 предмети имам 8 положено. Може некој да ми каже како се рачуна просекот? Се собираат 8те предмети и се дели на 8 исто, а 9тиот неположен се исфрла, или има некој друг начин кога имаш неположен? Тенкс
Извинете што прашам тука не можев да најдам соодветна тема за ученички стипендии.. Дали знае некој до кога е рокот за продолжување на ученички стипендии, и дали работат во МОН утре, сакав да доставам документи но бидејќи не сум во Скопје да не доаѓам за џабе, фала од напред
До 30 октомври треба да се продолжат стипендиите,така пишува во договорот. Ако некој бил во иста ситуација ако може да ми каже...Оваа година бев апсолвент, ми остана уште еден испит кој ќе го полагам во јануарска сесија. Земам стипендија од прва група, но не знам дали да поднесам документи, дали ќе ми ја продолжат?
Дали брат/сестра може да земе стипендија од прва група доколку приходите во семејството се поголеми од 30.000 денари но само од август месец навака а претходно цела студиска година биле помали од 30.000?
Zdravo. Sakam da ve prasam za apsolvent stipendija,ja islusav 4 ta godina imam 1 ispit i diplomska rab. A do 30 oktomvri treba da gi dadam dokumentite za prodolzuvanje na stipendija 1 grupa so polozeni 80% . Dali treba site polozeni,ili kako do sega 80 % polozeni, dali treba da diplomiram pa da gi dadam dokumentite ili kako do sega 80% polozeni? Ako znae nekoj neka mi kaze.
Дали даваат стипендии на ИНФОРМАТИЧАРИ од трета група(просек 7) Ова е за 18/19 https://www.vlada.mk/mon-stipendii-2018-2019 ,па најверојатно ќе бидат тие стипендии доколку има некој линк за информации од 19/20 нека сподели.
За продолжување не ти треба конкурс. Во договорот што го потпиша ти пишува до кога најкасно треба да ги доставиш бараните документи (исто ти пишува во договорот што треба да доставиш).