Од втора година можеш да земаш стипендија. Може да аплицира и нема да е корисник на друга стипендија, зашто не може да ја продолжи таа од втора група бидејќи не ги исполнува условите. Ако не може да ја продолжи автоматски ја губи стипендијата.
Здраво, дали некој/а колега/колешка од ФИНКИ може да ми каже колкав е процентот на положени предмети потребен за добивање на стипендијата за просек 8.5( 4 400 ), и дали истат оваа стипендија можеби можам да ја земем со пресек над 8 затоа што студирам информатика( многу ми се нејасни стипендииве )? Фала однапред.
Дури во втора година ќе можеш да аплицираш за стипендија, сега штом си прва година не можеш Слободно, може да аплицира
Imam uste 3 ispiti koi mi se od paren semestar i sega zapisuvam prazen semestar za da mozam na kaznena sesija
Дали треба УППИ образец за продолжување стипендии? Сите различно кажуваат. А и не можам да најдам за 2019.
Лани во текот на октомври објавија. Сигурно ќе објават и оваа година. Или најди некое старо и смени само година.
Бидејќи на ланскиот нема напишано година може истиот да се искористи Јас им пишав во МОН мејл ми вратија дека како што пишува во договорот така е датумот значи до 30 октомври без оглед на тоа дали ќе издадат соопштение или не, но мислам дека некаде на,средината на месецов ќе има соопштение, барем лани така било
Сакам да прашам можам ли да земам стипендија таа што е со 80% положени, иако ми се сите положени ама немам за просек таа стипендија што е, економски сум и вкупните примања дома ми се над 30к (000)?