Да не знаете случајно нешто во врска со стипендииве што ги даваат општиниве, 9 месеци по 3000 денари и колку треба да се домашните примања за да може да се аплицира?
Па за таа мислам не е потребен просек, бидејќи еден колега исто положени се е сеа неговите земаат помали примања, зема за минатата година, затоа ме буни..?
Ме збуни зашто сите се со 80% положени, само што во другите бараат просек, а во првата група таа за социјална поддршка не бараат. Можеш да конкурираш, ама дали ќе добиеш не знам зашто сепак над 30000 ви се примања, тоа зависи од кункуренцијата.
Додека си четврта земаш стипендија, кога ќе завршиш (ако ти се четиригодишни студии) нема да земаш повеќе.
Здраво дечки сакам да прашам, кога ќе продолжуваш стипендија треба ли повторно документи за примањата на твоите и слични документи што ги вадевме од УЈП
Мора ли да се најавиш на MON, за термин за достава на документите? Пробав на сајтот не сака да се логира?
Значи пак да прашам. Лани земав социјална прв пат. Сега за продолжување ми фали 1 предмет за да имам 80%. рокот е до крај на октомври а јас имам вонредна сесија во ноември 10-ти. Дали ќе можам пак да поднесам подоцна на тој конкурс како за првпат оваа година иако лани сум земала? Или ако не гледаат уппи за еден предмет за продолжување едноставно сега да пратам? Ве молам за одговор срцки