Здравоо ☺️ јас сум трета година на факултет и земав стипендија од трета група (со просек над 7) е сега во втора година ми се покачи просекот на 9.15 и сакам да си ја пробам среќата со стипендија од втора група (со просек над 8.5). Прашањето ми е дали може во документите да напишам прв избор стипендија од втора група а втор избор стипендија од трета група за ако не ја добијам повисоката автоматски да ми ја дадат пониската и дали во делот дали сум корисник на друга стипендија треба да напишам да или не? Ви благодарам.
Што треба да се напише во УППИ образецот - графа: семестар (летен/зимски) ? За продолжување стипендии.
Да можеш да наведиш која ти е приоритетна има мислам на евидентниот лист. И не си корисник на друга стипендија.
Здраво женски, дали некој знае доколку презапишеш година има шанси да се продолжи стипендијата или го губиш правото на продолжување? Имам 25/30 положени предмети.
не, и без оглед што нема официјално соопштение за продолжување на стипендиите можат да се однесат документите,
за продолжување на стипендиите треба да се исполнети условите според конкурсот лански и треба да видиш во примерокот од договор шо пишува кој документи се потребни