Здраво, сакам да прашам за нас што продолжуваме стипендии како може да знаеме дали ни се продолжени или не? Известување не стигнува никакво. Само на сметка? Тогаш, кога отприлика ја исплаќаат првата рата?
Да, само на сметка, ќе си проверувате. А прва рата лани за продолжени исплатија на 22.02, а втора рата на 23.05
Земам стипендија прва група, социјална но летото работев еден месец и бев пријавен. Дали има шанси да ми ја укинат?
кога ќе ги поднесиш документите за продолжување даваат потврда за која група продолжуваш јас вчера ги однесов
Me interesira dali treba za prodolzeni te stipendii elektronski da se aplicira? I za socijalnata stipendija dali treba podatoci od majka, tatko?
Здраво јас сум втора година на факултет сакам да прашам дали може да поднесам документи за стипендија бидејќи сите предмети ми се положени , и доколку некој знае дали има некаков рок за поднесување на стипендии за оваа година. Ви благодарам однапред
Се уште не е излезен конкурсот. Следи на групава и на страната на МОН, крајов на овој месец или почеток на ноември би требало да излезе, не се сеќавам точно како беше претходниве години.
Ме интересира дали откако ќе дослушаш 4-та(5-та,6-та) со успехот од положени испити од таа година продолжуваш стипендија? Иначе иди само три(4,5) години да земаш а не за цело студирање пошто од втора се конкурира.