значи само три години се зема, глупо е оти факултетот четири години е значи четврта џабе ќе бркаш просек
здраво јас сум трета година студентка на општа медицина, просекот ми е 8.64 имам само 1 неположен предмет и сакам да прашам за која категорија стипендии да конкурирам ваше мислење
Можеш за втора или за трета група и за двете наеднаш, така што при поднесување можеш да наведиш која ти е приоритетна во евидентниот лист. Ако не те рангираат во првата, потоа те рангираат во следната. Со таа од втора група повеќе психички ќе се замараш за просек да имаш за да ја продолжиш, ама е повисока. Додека пак од трета порелаксирана ќе си.
http://www.mon.gov.mk/index.php/2014-07-23-14-03-24/vesti-i-nastani/2562-2018-2047 Повеќе информации имаш на самиов конкурс за се' што те интересира, а можеш подобро да си ги разгледаш условите.
Знаете ли од колку до колку часот примаат документи за продолжување на стипендиите и дали мора лично да се носат оваа година?
Сакам да прашам дали 90% од испитите да се положени се однесува на секоја година посебно, или на пример од вкупно две години да се положени 90%. Затоа што на мене од прва ми се положени сите, а од втора година имам неположени 2 предмета. Ве молам за одговор.
Здраво, сакам да прашам за продолжување на стипендиите дали и на 30ти примаат документи или до 29ти е крајниот рок?