Девојки како го напишавте приговорот? Сакам да биде тип топ, па ме интересира до кога го адресиравте? До Мон или и до уште некој? И дали пративте некои документи во прилог?
Ако прашуваш за приговорот за стипендијата не се адресира не се прака..туку лично се носи до МОН пред да влезеш ..значи надвор е архивата на Мон и ти ги разгледуваат и ти викаат само ке бидете известени писмено.т.е. писмо ке ви стигне за тоа дали пак сте одбиени или не. И УШТЕ ЕДНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СИТЕ ОДБИЕНИ НЕКАДЕ НАКАЈ АПРИЛ КЕ ИМА НОВА СТИПЕНДИЈА -КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈА ТИП Б-ДОКУМЕНТИ НАЈВЕРОЈАТНО ОД ПОЧЕТОК ..ИЗВЕСТУВАЊЕ НА СТРАНА И ВЕСНИК
За оваа дека ќе има нов конкурс не сум слушнала, а јас мојот приговор го пратив по пошта, предходно се јавив и прашав и ми рекоа дека може да се испрати дека нема потреба да се носи лично и да до МОН го адресирав
ви стигнаа пари за стипендијата??? за која категорија??? оти мене не ми имаат стигнато сеуште??? кога ви стигнаа парите???
Лани парите од новите стипендии стигнаа кон кратот на Февруари, а сега како што слушам ќе стигнеле во Март. Можете да се јавите во Министерството за да си прашате за сигурно
Ајде нека стигнат веќе еднаш.Со душа ги чекам А договорите што како,ќе ни и пракаат или ние ке си ги зимаме?
Освен sesilija и BlackXSs, некој друг што земува стипендијата 2-ра година има!? Пошто гледам сите викаат дека има стигнато две рати, кај мене само една е.
И јас имам само една рата изгледа и ти зимаш стипендија преку тутунска банка, не знам што е работата, изгледа е до банката
И тие што земаат преку Комерцијална банка исто така имаат добиено две рати Прашај си во банката што е проблемот, вака само си претпоставуваш
не е до банките...до трезорот е...кај сите различно има стигнато, негде две рати, негде една , негде ниедна....распределбата на средствата зависело од трезорската канцеларија,така ми одговорија од МОН....и мене не ми е јасно...но што е тука е...ке си чекаме - кутрите ние студенти секогаш си чекаме, има пари за се само за нас не
Ако е трезорот океј, кога тогаш мора да ни стигнат Јас прво си помислив да нема нешто проблеми од Министерство. Ке ја посетам јас утре Тутунска па ако има нешто, ќе ве информирам.