Ви честитам на сите кои што добивте!!❤❤ И имам едно прашање, прв пат аплицирав годинава и сум подлинија, па дали знае некој дали можам да поднесам пријава или не?
Дали некој го нема воопшто на списоците? Поднесов уредно се, во рок, ги исполнувам условите, ме нема во ниту една од листите од соодветна група односно втора.
Исто и мене ме нема ни кај одбрените ни кај одбиените. Јас сум за прва група. Ги контактирав во Министерството, ми рекоа молба да напишам па ќе видиме шо ќе биди
Според информациите што ги добив, ако продолжуваш автоматски ти се исплаќаат парите. Јас не аплицирам прв пат, само продолжував. Ама не појаснија дека списоците се однесуваат на тие што прв пат аплицираат, па се збунив
Ако продолжуваш(значи ако си исполнила услови)те нема во овие списоци. Овие се исклучиво за тие што прв пат исполниле услови да аплицираат. За продолжување автоматски си префрла МОН пари. Само ако имаш промена на трансакциска треба да ги известиш.
Да, за продолжените, како шо прочитав втора и трета група на стопанска скопска и халк. Можно е да има и за прва група и на други банки, проверете си! На Комерцијална, втора група нема.
За копија од трансакциска може со картичката за банкомат што ми е или мора на шалтер во банка да одам да вадам?
Зависно во која банка имаш трансакциска сметка. Пример на Комерцијална, трансакциската сметка ја пишува на посебна картица шо ти ја даваат, различна од таа за во банкомат, а во НЛБ мислам ја пишува на картичката за во банкомат, под името.
Јас сум корисник на NLB visa electron картичката и да може со таа картичка. Под името ти е трансакциската сметка. Направи копија на картичката.