Точно се знае во нашата држава кога се случуваат вакви работи пред избори а и сега ќе доделат уште 1000
Девојки а тие што ги пративте документите ви стигна ли повратно писмо дека се стасани документите во Мон ( копијата од сметка и договорите) бидејќи некому стасало?
Во ред тогаш, зашто една колешка кажа дека и стасало писмо и во него пишувало дека нејзините документи се стасани во МОН, а договор немало. Ајде чекам и јас пари
За тип В пак има затоа што првиот пат се доделени само 560 мислам, така да немало доволно пријавени и не се доделени сите 1600 стипендии, па затоа и пак излегува конкурс, а за Б не сум слушнала дека ќе има уште еден конкурс. Инаку ни јас не сум добила назад еден примерок од договорот. Едвај чекам парички
За корисниците од лани-денес е пуштена уште една рата стипендија(инфо од сестра ми која штотуку ја извади)
Чул те Господ да ни одобрат. Ама, како што разбрав парите ќе ги добиеме наеднаш, но во септември Така беше со мојот другар, кој минатата година приговараше, па парите ги доби во септември Ама важно е прво да ги добиеме а потоа ќе му ја мислиме
Да, да...па сметај хипотетички ако ни ја одобрат стипендијата, го праќаме договорот со сите тие церемонии и чекаме....а можеме и ние да чекаме до септември...ниту јас не сакам да биде така....ама што е тоа е...
И јас денеска проверив има пратено стипендија (за старите корисници) на тие што претходно им имаа пратено само една, и плус уште една. Сега за сега имаме 3.
Јас сакам да прашам дали се сеќавате во документот од УЈП што беше во делот лични примања според член 14 и 14а дали стоеше годишната плата на родителите без разлика дали се во приватниот или државниот сектор вработени?
Вака имам еден проблем. За овој повторниов конкурс што е за стипендии од типот В. Во електронската пријава си пишав колку што си зима татко ми плата, ама во потврдата му пишале плус 2 000 тие што му идат за осигурување. Сеа таму пишува дека податоците од електронската пријава и документите треба да бидат ИДЕНТИЧНИ, во спротивно ако не бидат нема да се земат во предвид документит. Сеа ке ми прават ли проблеми за ова или не??? Има ли некој како моето искуство? ПОзз