На НЛБ обично стигнуваат во вторник. Јас земам трета година, пред половина час ми стигна за 2 месеца. Брат ми сеуште не е зел, прв пат му е и на него...
Верувајте секоја година се бунат. И секоја година каснат и пак ќе каснат. И на секој имејл ќе враќаат овој месец, следен понеделник...ама баш и не ми се верува дека пред мај ќе ви исплатат. Барем од претходно искуство секогаш така било.
Беше пишано дека поради состојбата ќе била порано,затоа и се бунеа дека сега се најпотребни,а сеуште го нема.
Јас им пишав мејл два пати, два пати исто ми кажаа. Некој друг нека пише сега. https://www.radiomof.mk/studenti-si...endiite-mon-uveruva-deka-isplatite-se-vo-tek/ Се жалат и други, и сосема во право, студентска стипендија ни треба сега кога имаме трошоци, не во јуни кога веќе ќе сме се снашле со пари, или ќе испуштат рок некои..
Здраво, имам прашање за оние кои годинава првпат земаат стипендија. Дали ви има стигнато писмо со примерок од договорот потпишан од МОН? Благодарам однапред. Поздрав
Ретко на кој стига, години уназад, па така и оваа година. Не е важно дали ќе ви стигне или не договорот. Важно пари ќе добиете на трансакциска с-ка.
Не ми стигна ништо. Јас не ги носев во МОН туку по пошта испратив. Ја добив само повратницата после три дена од испраќањето.
Ниту мене ми нема ништо стигнато,исто прв пат земам, а документите ги доставив лично во МОН. Минатата година знам дека на неколку колешки им стигна, а за оваа година не знам дали има стигнато на некого.
Jas mislam deka tie sto zemate prv pat deka kraj na maj ili juni kje vi ja isplatat celata naednas od 30.000 den . Minatata godina bese taka.
И јас така мислам, ги исчитав претходните страници, ама кога им пишав мејл ми рекоа дека сите ќе земеме во април. https://www.radiomof.mk/studenti-si...endiite-mon-uveruva-deka-isplatite-se-vo-tek/ и овде истото го прочитав, реално ради ситуацијава може ќе се смилуваат да пуштат месецов.
Ни кај мене. На Халк сум инаку, втора група и прв пат земам. Се утепавме од чекање, демек април ама ништо не испадна од работава.